Jaargang 18, nummer 5
20 maart 2020

Rode Kruis Bloesemtocht

GELDERMALSEN - De 28e editie van de Rode Kruis Bloesemtocht staat gepland op zaterdag 18 april met de start bij de fruitveiling achter het station in Geldermalsen. Mocht hier vanwege het verloop van de Corona virus epidemie afgelast worden dan zal dit zsm bekend gemaakt worden.

De online kaartverkoop is inmiddels geopend en loopt tot 17 april 18.00 uur. Men kan ook kaartjes kopen aan de start, online is echter voordeliger. De te bewandelen route, dit jaar zijn er 7, gaan door boomgaarden, over dijken en terreinen die speciaal opengesteld zijn voor deze wandeltocht. Er zijn afstanden van 8 tot 40 km!

Nieuw:

Op de oostelijke route is er voor het eerst een route die dwars door het pittoreske stadje Buren voert. Dit omdat Buren dit jaar haar 625-jarig bestaan viert. Met deze nieuwe route van 23 kilometer komen de routes van 20 en 30 km te vervallen. Dit doet de organisatie ook om de veiligheid van de wandelaars te vergroten. De nieuwe route door Buren heeft een rustpost bij het prachtige Marechaussee museum.

Opbrengst

De netto opbrengst van de Rode Kruis Bloesemtocht gaat naar goede doelen in het kader van de Nationale Sociale Hulp. Afgelopen jaren zijn veel eenzame ouderen in Nederland blij gemaakt met bezigheidspakketten. Hierin zitten CD’s en spelletjes.

Vrijwilligers

De Rode Kruis Bloesemtocht is in de loop der jaren uitgegroeid tot een geweldig evenement en dat kon alleen maar succesvol verlopen dankzij de hulp van ruim 500 lokale vrijwilligers. Velen daarvan zijn ook afkomstig uit ons eigen dorp. Zij zijn op dag zelf actief om alles in goede banen te leiden.

Muziekprogramma

Ieder jaar is er een uitgebreid muziekprogramma. Op veel plaatsen treden harmonieorkesten, popgroepen en dweilorkesten op. Bij het Dorpshuis in Tricht treedt van 10.30 tot 12.45 onze eigen Harmonie OZOD op. En van 13.00-15.00 uur de Triple B. Big Band. Ook bij De Hoenderik is een muzikaal optreden van The Pub (van 9.30-13.30 uur).