Jaargang 18, nummer 5
20 maart 2020

DDD-avond WO 2 en de bevrijding

DORPSHUIS - Bert van den Berg duikt met ons in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog én de Bevrijding. Hij heeft al een aantal drukbezochte inleidingen gegeven in het Dorpshuis in het kader van de DDD-avonden. Dat waren stuk voor stuk bijzondere avonden. Niet dat hij duizend en een hobby’s heeft. Dat niet maar hij is wel heel erg geïnteresseerd in een aantal zaken en daar weet hij dan ook heel bijzonder over te vertellen. Dat is bijvoorbeeld een keer de Eerste Wereldoorlog geweest maar nu, op dinsdagavond 14 april, gaat hij uitgebreid in op aspecten van de Tweede Wereldoorlog, de Bevrijding en de relevantie van die oorlog en bevrijding voor het heden.

Het belooft een interessante avond te worden voor iedereen die de oorlog heeft meegemaakt maar vooral ook voor iedereen die de oorlog niet heeft meegemaakt en er nu meer verhalen over wil horen om zich een beter en juister beeld te vormen.

Dus….ben je geïnteresseerd, kom dan die dinsdag 14 april om kart voor acht naar het dorpshuis van Tricht. De deuren en de bar gaan om half acht open. Bert begint zijn verhaal om acht uur. Met een korte pauze duurt deze DDD-avond tot ongeveer kwart voor tien en dan weet je daarna van alles over die bijzondere periode in de geschiedenis van ons land en ook de impact er in op onze eigen regio.