Jaargang 18, nummer 5
20 maart 2020

Wat is de rol van het brein bij pijn en chronische pijn?

DE PLUK - Kom op 16 april naar de Pluk en hoor wat de Chronische Pijngroep West Betuwe u kan bieden. Hoe ontstaat pijn? En wat is de rol van ons brein daarin? Hoe kan het dat pijn soms niet overgaat? Dat zijn vragen die we beantwoorden op deze themabijeenkomst. Er wordt de laatste jaren steeds meer onderzoek gedaan naar het ontstaan van pijn en chronische pijn. Chronische pijn ontstaat op een andere manier dan acute pijn en dat heeft gevolgen voor de behandeling. Daarom zijn er in het hele land teams gevormd die zich speciaal richten op mensen met langdurig pijn. In de Pluk is zo’n team actief met professionals uit de zorg met verschillende beroepen: de Chronische Pijngroep West Betuwe.

Voor wie?

Voor mensen die pijn hebben en hun naasten. Of het nu gaat om chronische pijn of acute pijn. Maar ook voor geïnteresseerden naar de werking van pijn in het menselijk lichaam èn voor zorgverleners die willen weten waar de Chronische Pijngroep zich mee bezighoudt.

Wie spreken er?

De leden van de groep stellen zich voor en zullen u inzicht geven in werking van uw lichaam bij pijn en de samenhang met het brein. Dit gaat samen met voorbeelden uit het dagelijks leven, misschien wel heel herkenbare voorbeelden!

Vragen?

Het kan best zijn dat er vragen ontstaan deze avond; er is gelegenheid tot vragen stellen tijdens de voordracht en u kunt na afloop in het Grand Café de leden persoonlijk spreken. U bent van harte welkom op 16 april om 19.30 bij de kick-off bijeenkomst in het theater van de Pluk. Reserveer nu uw kaartjes via 'www.depluk.nl' voor €5 per stuk. Op de homepage en in de agenda staat een link naar de tickets.