Jaargang 18, nummer 5
20 maart 2020

De (Stiefbeen)markt, ouderwets?

KERSTRAAT/BELDER - Getrouw aan de gewoonte zijn we als commissie voornemens op 9 mei de Stiefbeenmarkt te houden. Voornemens, want er kan natuurlijk een kink in de kabel komen, gelet op bijvoorbeeld het coronavirus. Zou er van hoger hand gesommeerd kunnen worden evenementen af te blazen? Wie weet. Zo lang dat niet aan de orde is gaan we door met inblazen. Deze jaargang gaat er wat veranderen.

Ophaalronde

Er wordt één ophaal ronde gereden en wel op 4 april vanaf 9:30 uur. Daarnaast kunnen er op zaterdag 25 april spullen worden aangeleverd op nieuwsteeg 57 tussen 10.00 en 13.00 uur. Een aantal waren willen we weren, zoals grote meubels, fauteuils, kasten, bedden, bureaus, matrassen, computers, tv’s, printers en koelkasten. Deze goederen zijn niet aan de man te brengen. Je mag een gegeven paard niet in de bek kijken. Wanneer we echter moet kiezen tussen man en paard, dan wordt het de eerste persoon. Je zou ook kunnen opperen dat het assortiment wordt aangepast: meer klantgericht. Ook geeft het logistiek verlichting. Gaarne ontvangen we kleding in goede staat, speelgoed, huishoudelijke artikelen, electra, lampen, boeken, fietsen, al datgenen, waarvan u denkt: daar hebben ze wat aan, potten en pannen enzovoort. Vragen? 0345572066.

Trouwjurken

De opbrengst is, zoals altijd, voor het restauratiefonds van de kerk. De achterzijde van de kerk, de oostkant, wordt het koor genoemd en daar is naast koffie, gebak en zitjes veelal een tentoonstelling. Dit jaar zal deze bestaan uit trouwjurken van allerlei aard en snit. Jurken en foto’s en wat al niet meer door vele jaren heen, dat is de opzet. Deze verzameling zal geheel door vrijwilligers worden aangeleverd: U dus, alstublieft. Wilt u, uw trouwjurk of uw pak een aantal dagen beschikbaar stellen, dan kunt u, tot 25 april, contact opnemen met mevrouw Corrie van Burk: 0345574173 of agvanburk@hetnet.nl.

Ouderwets?

Is de markt ouderwets? Jazeker, dat is niet van deze tijd maar heeft daarom juist haar charme. Het merendeel van het personeel neigt ook al in die richting. Wat eens, bijna vijftig jaar geleden, begon, is er nog steeds maar behoeft verfrissing. Velen vinden een rommelmarkt maar niks en gaan eraan voorbij en dat is hun goed recht. Grappig is alleen, dat ze graag in een toch wel oud en gezellig aandoend dorpje wonen en dat omarmen. In die omarming zit ook de Stiefbeenmarkt, of u wilt of niet. We roepen u op, kom, loop over de markt, maak een praatje en laat je telefoon thuis. Boeiend? Nee, maar het kan wel verassend zijn. Ach, al die oude spullen. Zeker, daar moet je niets van hebben. Tegenstrijdig is dat kringloopwinkels het enorm goed doen. Het hergebruik van grondstoffen wordt steeds belangrijker en daar wordt in alle geledingen der maatschappij hard aan gewerkt. De rommelmarkt is in deze niet ouderwets, maar is en was haar tijd al ver vooruit en er gloort een enorme toekomst.

Namens de commissie. PSSP