Jaargang 18, nummer 5
20 maart 2020

De nieuwe griffier van raad West Betuwe

GELDERMALSEN - Hans van der Graaff is voorgedragen als de nieuwe griffier van de gemeenteraad van West Betuwe. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 31 maart wordt hij officieel benoemd. Dat gebeurt wel in een vergadering in afgeslankte vorm. Alleen raadsleden, college en een aantal ambtenaren zijn ivm de maatregelen rondom het Corona virus aanwezig. De vergadering is wel via internet live te beluisteren. Ga daar voor naar: https://gemeenteraad.westbetuwe.nl/Live_volgen

Ruime ervaring

Hans van der Graaff (54) heeft veel ervaring binnen gemeenten. Hij was tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 wethouder in zijn gemeente Albrandswaard. Daarvoor vervulde hij al eerder de rol van griffier in de gemeenten Hellevoetsluis en Pijnacker-Nootdorp. Op dit moment is hij interim raadsadviseur bij de gemeente Hoeksche Waard. Op 1 april gaat hij direct aan de slag als griffier. “De gemeente West Betuwe staat een jaar na de fusie nog voor grote uitdagingen. Ik wil als griffier graag een verbindende schakel zijn in de verdere (door)start van de gemeente, en de gemeenteraad in het bijzonder.”

Vertrouwen

De selectiecommissie heeft Van der Graaff geselecteerd uit 18 sollicitanten. “Dhr. Hans van der Graaff heeft diverse functies binnen het openbaar bestuur vervuld en is bekend met het werk van de raadsgriffier vanuit verschillende invalshoeken,” zegt de commissie. “De selectiecommissie heeft er dan ook vertrouwen in dat Hans past bij onze gemeente en dat zijn vaardigheden en persoonlijkheid positief bijdragen aan het functioneren van de raad, griffie en ambtelijke organisatie.”

Ook voor inwoners

De griffie ondersteunt de gemeenteraad, individuele raadsleden en de burgemeester (in zijn rol als voorzitter van de raad). Als ondersteuning van de gemeenteraad verzorgt de griffie vergaderingen en vergaderstukken en adviseert ze de raad vanuit een onafhankelijke positie. Maar ook voor de inwoners van de gemeente staat de griffie klaar. Wie in contact wil komen met de raad of raadsleden kan dat via de griffie regelen. Zij zorgen dat alle vragen op de goede plek terechtkomen. Men kan de griffie bereiken via griffie@westbetuwe.nl.