Jaargang 18, nummer 5
20 maart 2020

Muziektheater voorstelling VRIJHEID… daar zit muziek in! helaas afgelast

Het RIVM en de verschillende overheden hebben donderdag 12 maart een serie maatregelen afgekondigd om verdere verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan. Die maatregelen komen er in het kort op neer dat de bevolking wordt gevraagd sociale contacten zo veel mogelijk te beperken. In verband met deze ontwikkelingen hebben we afgelopen zaterdag in gezamenlijk overleg met alle betrokken partijen (fanfare Wilhelmina, OZOD, Effair, Ons Eigen Gebouw, Dorpshuis Tricht en de Firma van Gelder) moeten besluiten om de voorbereidingen en repetities voor ons project stop te zetten. Gezamenlijk repeteren achten we niet langer verantwoord. Het feit dat we niet willen en kunnen repeteren (beide dorpshuizen zijn tot 31 maart gesloten) en wij niet weten hoe het na 31 maart verder gaat, maakt een annulering van de voorstellingen op 6, 7, 8 en 9 mei onvermijdelijk. Helaas! Alle mensen die al kaarten hebben gekocht, krijgen hun geld terug. Via de bank of weer cash als je ze in het dorpshuis hebt betaald.

Positieve energie

We vinden het uiteraard superjammer om het project waar we met zo veel inwoners zo hard en enthousiast aan gewerkt hebben, af te moeten breken. Juist op het moment dat afgelopen woensdag beide orkesten hun eerste gezamenlijke repetitie beleefden. Het was een avond vol positieve energie die we zeker willen vasthouden. Lees de teksten maar eens over de repetities van de beide orkesten en die van de majorettes, tamboers en pompondames elders in deze krant.

De komende periode gaan we gebruiken om te kijken wat we mee kunnen nemen van alles wat al gerealiseerd is. We gaan kijken of er manieren zijn om wat er aan moois ligt toch te kunnen presenteren. Tekst en partituur worden nog niet weggeborgen, kostuums niet teruggebracht want wellicht kunnen we in of na de zomer een aantal elementen van de voorstelling in een andere setting of afgeslankte vorm alsnog laten zien. We houden jullie op de hoogte.

Pas goed op jezelf!

Namens alle betrokken partijen,

De Firma van Gelder,

Ton van Vlijmen, Greet Mertens, Petra van den Brand, George Pancras, Irene van Helden en Ab Hooijer