Jaargang 18, nummer 5
20 maart 2020

Aangepaste dienstverlening Gemeente West Betuwe

Op basis van de adviezen van het RIVM zij er aanpassingen vanaf 16 maart tot en met in ieder geval 6 april voor wat betreft openingstijden, thuisaanvragen, thuisbezorging en het thuis verwelkomen van pasgeborenen. Nieuws en veel gestelde vragen over de dienstverlening van de gemeente is te volgen op www.westbetuwe.nl/corona

Beperkte openingstijden

Vanaf maandag 16 maart is se publieksbalie alleen van 8.30 tot 12.30 uur op werkdagen geopend, men kan zowel met als zonder afspraak terecht. Het is voorlopig niet mogelijk om de aanvraag van paspoort, identiteitskaart of rijbewijs thuis te doen. Dit kan alleen nog in het gemeentehuis. Voor overige afspraken op het gemeentehuis blijven de openingstijden hetzelfde. Ook telefonisch is de gemeente tijdens kantooruren bereikbaar.

Bezorging

Alle paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen worden voorlopig gratis thuisbezorgd. Het bedrijf Dynasure verzorgt de bezorging en neemt zelf maatregelen om verspreiding van het virus te beperken. Normaal komt de gemeente bij inwoners thuis om pasgeborenen te verwelkomen in de nieuwe gemeente. Dat gebeurt tijdelijk niet.

Interne maatregelen

Ook voor medewerkers neemt de gemeente West Betuwe maatregelen om de verspreiding van het virus te voorkomen. We proberen daarbij de dienstverlening zo goed mogelijk te continueren.

Raadsvergaderingen

De gemeenteraad houdt voorlopig zo min mogelijk bijeenkomsten. De besluitvormende raadsvergadering van 31 maart gaat in een afgeslankte vorm door, met alleen raadsleden, college en zo nodig een aantal ambtenaren, zodat wel officiële besluiten genomen kunnen worden. De raadsvergadering is live te volgen via internet via de website van de gemeenteraad 'www.gemeenteraad.westbetuwe.nlAangepaste' dienstverlening Gemeente West Betuwe