Jaargang 18, nummer 4
20 februari 2020

Een groen bijenlint in Tricht

TRICHT - Vanuit het Dorpsplan, dat in 2014 samen met veel inwoners is gemaakt en gepresenteerd, zijn een aantal idee├źn nog niet tot uitvoering gekomen. Daar komt nu verandering in. Enkele inwoners van Tricht hebben de Werkgroep Groen Tricht opgericht. Het eerste initiatief is om enkele bij-vriendelijke maatregelen uit te voeren.

Leefbaarheidsbudget

Vanuit het Leefbaarheidsbudget van de gemeente is geld beschikbaar gesteld om een bijenlint te realiseren. Met de inzaai van enkele groenstroken en het planten van struiken kan het leefgebied van bijen vergroot worden. Daarnaast kunnen met dit geld ook op een crea avond van het Dorpshuis insectenhotels worden getimmerd.

Drie avonden

Op maandag 24 februari a.s. is er om 20.00 uur in het Dorpshuis een voorlichtingsavond over dit project. Jaap van Assenbergh zal over bijen en het belang voor een gezond leefmilieu vertellen.

De leden van de werkgroep doen uit de doeken hoe u ook als particulier met eenvoudige maatregelen uw tuin bij vriendelijk kunt maken. In aansluiting op de van bloemen inzaai en te planten struiken in openbare groenstroken kunt u zelf ook een schakel zijn in het toekomstige bijenlint in ons dorp.

Ook kunt u mee doen bij het inzaaien en ontwikkeling van de groenstroken.

Op dinsdag 17 maart komt Joost Kool vertellen over tuinen en ook hoe we onze tuin bijen-vriendelijker kunnen maken. Op 24 maart gaan we tijdens de Crea-avond aan de gang om een inectenhotel te timmeren.

Draag een ‘steentje’ bij

Hoewel het tegenstrijdig klinkt als we het over vergroening hebben zou het fijn zijn als iedereen naar ieders kunnen een steentje wil bijdragen aan een groener Tricht. Een ieder is dan ook zeer welkom op (een van) deze avonden.

Werkgroep Groen Tricht