Jaargang 18, nummer 4
20 februari 2020

Praat mee over nieuw subsidiebeleid

PERSBERICHT - Door de fusie is er voor de gemeente West Betuwe nieuw subsidiebeleid nodig. Dit betekent dat er voor vrijwilligersorganisaties en initiatieven die nu gemeentelijke subsidie ontvangen in de toekomst wat kan gaan veranderen. Daarom vraagt de gemeente hen, maar ook inwoners die mogelijk in de toekomst subsidie willen aanvragen, om nĂș al mee te denken. Bijvoorbeeld over de manier van subsidieverdeling en het simpeler maken van subsidieaanvragen. Meedenken kan nog tijdens een bijeenkomst op donderdagavond12 maart in het gemeentehuis te Geldermalsen. Men dient zich hier wel voor aan te melden via een digitaal formulier op www.westbetuwe.nl/subsidiebeleid.

Op deze webpagina is ook de conceptnota met uitgangspunten te vinden. Professionele organisaties, zoals welzijnsorganisaties, die nu subsidie ontvangen, worden op een andere manier gevraagd om mee te denken. Organisaties die nu al subsidie ontvangen, zijn gevraagd om via een online vragenlijst hun mening te geven over deze uitgangspunten.

Op 12 maart wordt onder leiding van gespreksleider is Cor Klein Herenbrink van Spectrum, een maatschappelijk adviesbureau het gesprek aangegaan aan vier verschillende thematafels:

Thema 1: Hoe kan het subsidietraject worden verbeterd?

Thema 2: Wat zijn manieren van subsidieverdeling?

Thema 3: Hoe kunnen vrijwilligersorganisaties beter samenwerken?

Thema 4: Hoe kan wederkerigheid worden gestimuleerd?

Het nieuwe subsidiebeleid wordt pas in 2022 in de praktijk gebracht. Subsidieaanvragen voor 2021 worden nog beoordeeld op basis van de bestaande subsidieregelingen.