Jaargang 18, nummer 4
20 februari 2020

Wees alert!

WEST BETUWE - In de eerste maand van het jaar zijn in de gemeente West Betuwe zes woninginbraken en drie pogingen daartoe gemeld. Begin van deze maand waren er ook meerdere insluipingen in niet afgesloten schuren in het buitengebied Tricht-Buurmalsen en Beesd waarbij voorwerpen gestolen zijn. Daarbij ging het voornamelijk om elektrisch gereedschap en fietsen, maar ook een Quad, buitenboordmotoren en een prikhamer voor aan een minigraver. Het advies van de politie is om alert te zijn en bij verdachte situaties direct 112 te bellen.

Iedere inbraak is er één teveel. Deze preventietips kunnen helpen om inbraken te voorkomen: Doe ramen en deuren altijd dicht en op slot. Ook als u maar even weg bent of bijvoorbeeld even naar boven gaat. Laat de sleutels niet in de sloten zitten. Plaats eventueel kierstandhouders als u ramen open wilt laten staan.

Bel 112 wanneer u iets verdachts ziet bij uw woning, bij de buren of elders in de omgeving. Iemand die u niet kent en niet in de buurt woont, maar wel naar binnen kijkt, vreemd gedrag vertoont of aan bijvoorbeeld (poort)deuren rommelt, is verdacht!

Gaat u op vakantie? Let dan extra op. Laat een bewoonde indruk achter door bijvoorbeeld tijdschakelaars op lampen te installeren. Vraag buren of bekenden om de post uit het zicht te leggen en een oogje in het zeil te houden.

Kijk ook eens naar goede buitenverlichting.