Jaargang 18, nummer 4
20 februari 2020

Buitengewoon(d) transport

DORPSHUIS - Vrijdagavond 7 februari verzamelden zo’n 50-tal vrijwilligers van Stichting Corsowagen Buurmalsen-Tricht, vertegenwoordigers van de gemeente West Betuwe en Stichting 4 stromenland en overige belangstellenden zich in de foyer van het dorpshuis in Tricht. Allen nieuwsgierig en uitkijkend naar het nieuwe ontwerp van de te bouwen fruitcorsowagen die straks op de 3e september te zien zal zijn op het 60e fruitcorso in Tiel. Voorzitter Arie Hakkert heette iedereen van harte welkom. Na een korte uiteenzetting van de komende activiteiten rondom het 60e Fruitcorso was daar het moment om over het tot stand komen van het nieuwe thema voor de te bouwen corsowagen te komen.

Ontwerpcollectief

Het idee bestond al geruime tijd en stond als wallpaper op het beeldscherm bij een van de ontwerpers. Nadat in december 2019 het bestuur, ontwerpers, lassers en timmerlieden bij elkaar waren gekomen was iedereen het eens met het thema voor de nieuw te bouwen corsowagen ‘Buitengewoon(d) transport’. Daar de voormalig ontwerpsters liever niet meer op de voorgrond en in de belangstelling wilden staan heeft het bestuur gekozen voor een ‘ontwerpcollectief’ van vrijwilligers. Zij zullen samen werken aan de vormgeving, kleuren en productkeuzes voor de nieuwe corsowagen.

Maquette

Na inleidende woorden van Alfred Hoogerdijk die een rol gaat vervullen bij de vormgeving en laswerkzaamheden, werd de maquette onthuld. Hier moest nog wel een kanttekening bij worden gemaakt. Op 2 februari had corsoclub Tiel hun grote wagen gepresenteerd en hier waren tot ieders verassing grote gelijkenissen met het ontwerp van Buurmalsen-Tricht. Na overleg tussen beide corsoclubs heeft Buurmalsen-Tricht besloten het ontwerp aan te passen. Buitengewoon(d) transport zal te zien zijn als een gordeldier die met een boshuisje op de rug op zoek is naar een mooie leefomgeving. Inmiddels is er een nieuwe maquette met gordeldier gemaakt die op 5 april in Tiel vertoond zal worden.