Jaargang 18, nummer 3
23 januari 2020

Repetities gestart, hulp gevraagd!

TRICHT - Ook de repetities voor de spelers van ‘Vrijheid…daar zit muziek in’ zijn begonnen.

Niet alleen de beide orkesten van Tricht en Buurmalsen maar ook de acteurs van de nieuwe muziektheatervoorstelling ‘Vrijheid…..daar zit muziek in’ zijn druk bezig met de repetities. Uit de interviews met oud-muzikanten, met muzikanten van nu en met inwoners uit beide dorpen die regelmatig naar de concerten gaan van de muziekverenigingen OZOD of Wilhelmina zijn allerlei aspecten gehaald die door Greet Mertens in de muzikaal omlijste vertelling zijn verwerkt. Getransformeerd naar een fictieve muziekverenging in een dorpje in de Betuwe onder de rook van een steenfabriek. Een vertelling door zeven enthousiaste vertellers, twee vrouwen en vijf mannen.

Elke dinsdagavond werken zij met Greet Mertens en Petra van den Brand in het Dorpshuis van Tricht.

Foto: Frank Pieters

Hulp gezocht

Hulp bij het opbouwen en afbreken van de tenten en het decor…want het lijkt misschien wat vroeg maar met de drukke agenda’s van iedereen wil ik jullie toch vragen wie er zin en tijd heeft of iets kan regelen zodat hij of zij op dinsdag 28 april en maandag 11 mei mee kan helpen om de grote evenemententent van de firma Bressers mee op te bouwen en af te breken? De firma Bressers vraagt op beide dagdelen 10 vrijwilligers uit de beide dorpen die mee willen helpen met het leggen van de vloerplaten en omhoog zetten van de tentpalen. Tussen 8.30 en 12.30 uur.

Mocht je juist op die momenten geen tijd hebben maar wel mee willen helpen, vlak voor de speeldata, met het opzetten van de partytenten en de ronde circustent voor de horeca en het voorprogramma op 26 en/of 29 april……… dan mag je ons altijd bellen.

En dat geldt ook voor 10, 11 en 12 mei. Dan ruimen we alles op. Auto met aanhanger is altijd handig! Neem contact op met Ton: 06-26214171 of via de mail: tvanvlijmen@kpnmail.nl

Als je het productieproces wilt volgen of voor andere informatie over de voorstelling en het project iets te weten wil komen, kijk dan op 'www.muziektheatertricht.wordpress.com'