Jaargang 18, nummer 2
19 december 2019

Speciale Herdenkingscontactavond groot succes

GEMEENTEHUIS - Op tal van plaatsen in de gemeente West Betuwe bestaan er plannen om in 2020 de herdenking van 75 jaar vrijheid op een bijzondere wijze vorm te geven. Woensdagavond 20 november jl. organiseerde de gemeente West Betuwe een herdenkingscontactavond.

Enthousiasme

Er blijkt veel enthousiasme te zijn voor de herdenking van 75 jaar vrijheid in West Betuwe. Doel van deze avond was o.a. om al die initiatieven van verenigingen, instellingen, organisaties en inwoners bij elkaar te brengen, organisatoren met elkaar te verbinden, elkaar te enthousiasmeren en om kennis en ervaringen uit te wisselen

De avond bleek een schot in de roos. Precies 75 aanwezigen vertegenwoordigden 30 verschillende verenigingen en instellingen uit 15 kernen van de gemeente. In totaal 12 plannen werden op een bevlogen wijze toegelicht. Waaronder het muziektheaterproject uit Tricht/Buurmalsen. Er gaat volgend jaar verspreid over de hele gemeente van alles gebeuren, variërend van concerten, theatervoorstellingen, exposities, fietsroutes tot het op bijzondere wijze presenteren van verslagen van ooggetuigen.

Budget

De gemeente beschikt over een bescheiden budget waarop de lokale organisatoren een beroep kunnen doen. Plannen kunnen met een begroting nog tot 4 december a.s. worden ingediend. Dit kan per e-mail naar marjan.van.ooijen@westbetuwe.nl. In eerste kwartaal 2020 bundelt West Betuwe alle herdenkingsactiviteiten – zowel nieuw als al jarenlang bestaand – in een speciale kalender/krant. Deze wordt huis-aan-huis verspreid. Het indienen van informatie hiervoor kan nog tot en met januari 2020 via hetzelfde mailadres.

Voor meer informatie 'www.westbetuwe.nl/herdenken'