Jaargang 18, nummer 2
19 december 2019

De majorettes en tamboers ‘van toen’ weer op de planken?

TRICHT - Heb jij in de jaren zeventig ook bij de majorettes van OZOD gezeten? Of bij de tamboers? Sta je misschien ook op onderstaande foto? Of juist niet? Lees dan vooral verder want we willen samen met jou iets moois gaan organiseren gekoppeld aan het project ‘Vrijheid….daar zit muziek in!’ In een van de vele gesprekken met oud-muzikanten van de beide muziekgezelschappen, de harmonie OZOD in Tricht en de fanfare Wilhelmina in Buurmalsen, hebben we gesproken met Dini Hak en Henk Hol. Dini was jarenlang de bevlogen begeleidster van de majorettes en Henk ook heel veel jaren als tambour-maître ook verantwoordelijk voor de tamboers.

Optreden

Op maandagavond 9 december heeft een aantal majorettes en tamboers ‘van toen’ met elkaar en met Ton overlegd over hoe een kort optreden tijdens het project er uit kan zien en hoe dat handig georganiseerd kan worden. Iedereen zou dat heel leuk vinden. Het project gaat over de verbinding tussen muziek en vrijheid. Over plezier hebben in en met muziek, over muziek maken, zingen en over dansen. Majorettes en tamboers deden dat ‘toen’ ook. In januari willen we een team van zeven of meer dames ‘van toen’ formeren en samen met elkaar onder de inspirerende leiding van Dini en Henk een echt ’showtje’ in studeren. Dat geldt ook voor het aantal tamboers want dan kunnen we nog een beetje wisselen als je een avond vanwege je werk niet mee zou kunnen doen.

Speciaal voor majorettes en tamboers van de jaren zestig…zeventig….eind zeventig. De kostuums van toen passen niet meer dus die worden nieuw gemaakt in het verlengde van het plaatje van toen. Hoe die er uit gaan zien? Dat is nú nog een verrassing.

Oproep

Er werden op die 9e december heel wat nieuwe ‘oude namen’ genoemd. Die gaan Dini en Henk nog allemaal uitzoeken en benaderen maar iedereen vond het sowieso een goed idee om ook via de dorpskrant deze oproep te doen. Dus….. heb je indertijd mee gedaan en vind je het leuk om ter gelegenheid van die ‘ode aan de muziek en de vrijheid’ in mei 2020, mee te doen, neem dan contact op met Dini of met Henk of met Ton. We willen drie avonden repeteren in februari, maart en april en de vijf voorstellingen worden begin mei gespeeld. Vanaf woensdagavond 6 tot en met zaterdagavond 9 mei. Lees hiervoor het tekstje elders in deze krant. Dini Hak: 06-33753897; Henk Hol: 06-13349001; Ton van Vlijmen: 06-26214171. Bel en tot ziens!