Jaargang 18, nummer 2
19 december 2019

Geslaagde eerste Lazy Sunday Afternoon

DORPSHUIS - Het was koud, maar zonnig, afgelopen zondag 17 november. Ontbijt was heerlijk, de krant uitgelezen. Nog net voordat de verveling toe kon slaan, hup, pyjama uit, jas aan en naar het dorpshuis voor wat actie! Lazy Sunday Afternoon, een initiatief van Miriam van Dijk, Riemke Roosingh, Tessa Blokland en Yvonne Buck, organiseerde deze dag ‘Gamen op Zondag’, een spelletjesmiddag voor iedereen tussen 4-99 jaar. Ook als je niet zo van spelletjes houdt, was je welkom, want ‘Kijken is ook meedoen’.

Jong en oud

Wat een geweldige opkomst! Vanaf 14 uur was het dorpshuis gevuld met ouderen, ouders en hun kinderen om samen spelletjes te spelen. Spellen werden aan elkaar uitgelegd, geoefend en er werden heel wat hersenen gekraakt voor een luie zondag. Er werd niet alleen aan tafel gespeeld; in de gymzaal kon men een levensgroot Harry Potter ganzenbord spelen. Je was zelf de pion en in groepjes van twee moest je zo snel mogelijk het eindpunt bereiken. De spelregels van het Harry Potter ganzenbord waren bedacht door dorpsgenoot Vivièn Schoonderwoert (12 jaar) en vooral onder de kinderen was dit spel een groot succes. De middag werd voor 17 uur afgesloten met Galgje, waarbij de winnaar een van de vier gedoneerde spellen van Speelgoedhuis De Jager kon kiezen.

Volgende Lazy Sunday Afternoon

We hebben na afloop veel positieve reacties en suggesties voor een volgende Lazy Sunday Afternoon ontvangen. Daarmee is het voor ons een zeer geslaagde eerste Lazy Sunday Afternoon geweest voor ouderen, ouders én kinderen. Wil je meehelpen of heb je een idee voor een volgende Lazy Sunday Afternoon? Laat je horen; alle hulp en suggesties zijn van harte welkom! Noteer de volgende Lazy Sunday Afternoon maar vast in je agenda: 16 februari 2020!