Jaargang 18, nummer 2
19 december 2019

Van het DDD/crea team een voorproefje van het nieuwe jaar!

DORPSHUIS - Let op! We starten op woensdag 8 januari en niet op dinsdag deze keer. Op 8 januari wordt er een lezing gehouden door de oud burgemeester van Buren. Voor meer informatie: zie elders in deze editie.

Op dinsdag 14 januari is het tijd voor creativiteit: Gea Hakkert komt met ons acryl gieten nieuwe stijl: Acryl-pouring, kleuren verf mengen in bekertje, wat olie erbij, op canvas zetten en maar kijken wat het wordt. Aangestoken door dit virus op de Crea-avond ook thuis aan de slag……

En dan op internet eens kijken hoe anderen het doen en tot de ontdekking komen dat er zoveel mooie creaties mee te maken zijn. Bijvoorbeeld bloemen maken dmv blaastechniek door een rietje, met ballonnen dippen waardoor waaiervormige bloemen ontstaan etc. Deze keer gaan we met een draadje van wol aan de gang, met deze techniek kunnen we schitterende veren maken. Kosten: nog niet bekent maar nooit te veel!

Op dinsdag 21 januari komt Ad de Graaff vertellen over de rol van de kerk en het kerkgebouw in Tricht door de eeuwen heen. Op deze DDD avond staat de kerk centraal. Lang geleden is de kerk in het dorp verschenen en sindsdien neemt deze een centrale plaats in. In de loop der eeuwen is dit steeds aan verandering onderhevig geweest. Hoe dit vorm heeft gekregen hoort u op deze avond. Na de pauze wandelen we naar de kerk en kunt u de kerk met eigen ogen van binnen bekijken. Welkom vanaf 19.30, aanvang 20.00 uur.