Jaargang 18, nummer 1
21 november 2019

Pleegzorg, iets voor jou?

Ieder kind verdient een veilige, kansrijke toekomst. Dat is helaas niet vanzelfsprekend. Gelukkig zijn er pleegouders, die bij willen springen voor kinderen die het moeilijk hebben. Maar het aantal pleegouders daalt de laatste jaren. Landelijk en ook in de gemeente West Betuwe. Misschien kan jij helpen? Door het landelijk tekort kan het gebeuren dat er kinderen zijn die met smacht wachten op een passend pleeggezin in de buurt. Een paar zaken die belangrijk zijn om te weten: Pleegouders worden gezocht in alle soorten en maten. Rijk of arm, samenwonend of alleen, hetero of homo. Wat vooral telt is dat je een kind structuur, warmte en veiligheid kan bieden.

Verschillende vormen

Daarbij is pleegzorg mogelijk in verschillende vormen, want voor ieder kind wordt gezocht naar de best passende plek. Je kunt pleeggezin zijn waar een kind zo lang verblijft als nodig is, maar het kan ook zijn dat je als pleegouder enkele dagen per maand of een weekend ondersteuning biedt aan een gezin.

Je staat er niet alleen voor

Pleegouders staan er overigens nooit alleen voor. Zij kunnen altijd rekenen op persoonlijke begeleiding en ondersteuning van een pleegzorgorganisatie.

Meer informatie

Lijkt het je iets om pleegouder te worden? Kijk eens op de website 'www.pleegzorg.nl', vraag een informatiepakket aan en bezoek een van de informatieavonden, waar je met pleegouders kunt praten en nog meer uitleg krijgt.