Jaargang 18, nummer 1
21 november 2019

Levende Kerststal

DORPSHUIS - Op maandag 23 december, dus niet al die drukte op Kerstavond deze keer, kan iedere inwoner van Tricht en omgeving weer een kijkje komen nemen in de levende kertstal. Vanaf half zes staan een echt jonge Jozef en nog jongere Maria met het kindje klaar om bezoek te ontvangen. Wij zijn blij dat zij dit jaar die rol willen spelen. Naast de stal weer een toepasselijk aantal schapen van Jan en kleine Jan de Keijzer en daar om heen een paar partytenten van Fred van den Berg en natuurlijk het grote (vrachtwagen)podium van Jan van Helten uit Geldermalsen.

Podium

Het podiumprogramma is bij het uitkomen van deze dorpskrant al bijna rond. Het wordt nog even puzzelen op de volgorde omdat het voor veel mensen nog een gewone, lange werkdag is. Maar dat gaat helemaal goed komen met de instrumenten en zang van Corrie en Ben, het Oliver Twist orkest (samengesteld uit muzikanten van OZOD), het damesoctet Effair, George Pancras van muziekhuis Pancras met een aantal jonge en oudere leerlingen en, jawel, de Trichtse Zanggroep onder leiding van dirigent Tjitske Kwakkel.

Meezingscherm

Aanvang van het programma dus om 17.30 uur en dan blijft het doorgaan tot uiterlijk 19.15 uur. Kom ook, breng je buren of familie mee en zing mee. Van veel liedjes worden de teksten weer via de beamer geprojecteerd op een groot scherm aan de zijkant van het podium. Dat maakt het meezingen een stuk makkelijker. Techniek van licht en geluid zijn dit jaar weer in handen van Wouter Punt en Manu Pancras.

Vrijwilligers

Meer dan 20 vrijwilligers zorgen weer voor de opbouw van de stal op zaterdag 14 december vanaf 8.30 uur ’s morgens, op zaterdag 21 december en maandag 23 december. Wil je mee helpen? Je bent altijd welkom met een Makita en een paar werkhandschoenen om mee te helpen. Aarzel niet en bel met Ton: 06-26214171 over hoe laat en waar. Op zaterdag 28 december breken we de stal weer af en gaat hij, weer netjes gesorteerd en opgestapeld, op pallets naar de schuur van Nelewart in de Meersteeg.

Horeca

Het horecateam van het dorpshuis zorgt dit jaar voor de traditionele warme chocomel en glühwein, de erwtensoep, vega en niet vega, roggebrood met katenspek of jonge kaas. En natuurlijk zijn er weer gratis plakken kerststol voor iedereen en voor de kinderen nog een mooie mandarijn. De bar is ook geopend. Met al die verschillende onderdelen wordt het op het grasveld vóór en ook in het dorpshuis op die 23e december al een klein beetje Kerstfeest.

Zingen, kijken, luisteren en samenzijn!

Maandag 23 december tussen 17.30 uur en 19.15 uur vóór en in het dorpshuis.