Jaargang 18, nummer 1
21 november 2019

Volle bak bij Op de Planken begin oktober ….!

DORPSHUIS - Het lijkt misschien alweer heel lang geleden maar blijft altijd leuk om nog even te schrijven en te lezen over wat er die avond allemaal te horen en te zien was in het Dorpshuis. Dat is nog niet gebeurd! Dus……

Het was de derde of zelfs al de vierde editie al sinds de start van ‘het Dorpshuis nieuwe stijl’

waarin allerlei muzikale inwoners van ons dorp, jong en oud, letterlijk en figuurlijk “Op de Planken”

stonden. Er waren beginnende muzikanten, op keyboards, trombone, gitaar, er waren zangers en

zangeressen, duo’s, twee kwartetten, een octet, twee singer-songwriters en een echte stevige band.

Om half acht openden jonge muzikanten van basisschool Op ‘t Hof de avond. Elin en India beten de spits af met keyboard en trompet met het mooie nummer: Arcade. Daarna kwamen Alwyn en Darius met trombone en keyboard. Een heel verrassend duet. George Pancras (de muziekdocent van Muziekhuis Pancras), liet een prachtig nummer horen samen met zijn dochter Sammie op de viool. Familieleden op de eerste, tweede en derde rij en verder sowieso een hele volle zaal met steeds enthousiaster publiek.

En daarna …? Effair zong een aantal nieuwe nummers, met een mooi passende fysieke ondersteuning, het grappige, nog niet zo lang bestaande kwartet de Perenboom met verrassende melodieën en teksten, de jonge singer-songwriter Jurr met sonore zang en zichzelf begeleidend op gitaar, die tijdelijk in Tricht woont. Dan was Evert er: een al wat bekendere solist in Tricht, singer-songwriter met bekende nummers maar ook leuke eigen en persoonlijke teksten en composities. “Kristin & Friends, een stel vitaal zingende vrouwen en mannen, collega’s van Kristin in het koor The Happening uit Culemborg, met een aantal mooie meerstemmige nummers.

Na de optreden van deze muzikanten was het podium voor een stevig muzikaal initiatief, begin van dit jaar uit voornamelijk Trichtse muzikanten samengesteld voor een verjaardagsfeest in Tricht en nu een heuse gelegenheidscombinatie met een steeds breder wordend repertoire: Moonshot Revival, onthoud die naam!

We hebben de avond heerlijk swingend met hen afgesloten. Het was een fantastische gebeuren en we hebben genoten van ieders talent! Nogmaals iedereen bedankt!

Kijk ook even op TV Tricht: https://'www.youtube.com/watch?v=9xqCJciCoKs'