Jaargang 17, nummer 11
24 oktober 2019

Servaas Stoop burgemeester West Betuwe

GELDERMALSEN – De gemeenteraad van West Betuwe heeft 8 oktober Servaas Stoop uit Hendrik Ido Ambacht aanbevolen als nieuwe burgemeester. Hij stelde vereerd en dankbaar te zijn met de benoeming en het een voorrecht te vinden om in West Betuwe burgemeester te mogen worden.

Stoop is lid van de SGP, 57 jaar en was eerder burgemeester van Dirksland en Korendijk en waarnemend burgemeester in Zuidplas. Hij studeerde maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en werkte daarna als medewerker van de SGP-fractie in de Tweede Kamer. In 1992 werd hij lid van de Provinciale Staten van Zuid-Holland en later fractievoorzitter van de ChristenUnie/SGP. Daarnaast was hij vanaf 1998 directeur van Stichting Schuilplaats in Veenendaal. In 2002 werd hij burgemeester van Dirksland. Na herindeling van die gemeente (per 1 januari 2013 werd dit de gemeente Goeree-Overflakkee) werd hij op 1 februari 2013 burgemeester van Korendijk. Op 1 januari 2019 ging die gemeente op in de nieuwe gemeente Hoeksche Waard en op 10 januari werd hij benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Zuidplas.

Momenteel is Harry Keereweer nog waarnemend burgemeester in West Betuwe. Samen met twee wethouders en ambtenaren bracht hij dezelfde avond dat de benoeming bekend werd gemaakt een bezoek aan zijn opvolger om hem namens de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders te feliciteren met zijn voordracht.

Stoop wordt op vrijdagmiddag 22 november officieel geïnstalleerd.