Jaargang 17, nummer 11
24 oktober 2019

Wat is nou een DDD-avond?

Ja… wat is dat? Zeker als je nog maar net in Tricht bent komen wonen, heb je daar misschien nog geen beeld bij. Voor die nieuwe lezers van deze krant en voor alle andere inwoners van ons dorp nog eens kort een uitleg.

Dinsdagavonden

Op de dinsdagavonden organiseren we in het Dorpshuis aan de Prins Joh. Frisoplaats altijd iets dat interessant is, creatief, leerzaam, boeiend of leuk. De ene week is dat een Crea-avond en de andere week een DDD-avond. Op de Crea-avonden komen inwoners bij elkaar om individueel en met elkaar een mooi product te maken. Iets dat je aan het eind van de avond mee naar huis kunt nemen. Thuis kunt neerzetten of ophangen of cadeau kunt doen. Soms gekoppeld aan de feestdagen of het seizoen, soms een specifieke creatieve techniek. De deur en de bar gaan dan om 19.30 uur open en we beginnen om 20.00 uur. Afhankelijk van de techniek betaal je af en toe een klein bedrag voor het materiaal dat je gebruikt. We hebben inmiddels al een hele team van inspirerende begeleiders. In de vitrinekasten in het dorpshuis kun je zien wat er zoal gemaakt wordt. Altijd een bijzondere avond. De term “DDD-avond” komt uit de eerste jaren van het Dorpshuis Nieuwe stijl: Voor, Door en Met vrijwilligers, zeg maar van ongeveer 2012/2013. Het betekent eigenlijk niets anders dan De Dinges Dinsdag. Gasten

Op een DDD-avond is er altijd een gast. Bijna altijd iemand uit ons dorp die wat vertelt over haar of zijn hobby, kennis, beroep of fascinaties. Soms benaderen wij iemand die we spreken of ontmoeten met de vraag: Zou je daar iets over willen vertellen op een DDD-avond? Dan leggen we uit wat het is en bereiden we de inleiding met hem of haar voor. Soms benadert iemand ons zelf. Ook hier weer dezelfde begintijd. Bar en deur open vanaf 19.30 uur en aanvang 20.00 uur. Meestal pauzeren we dan rond kwart voor negen en gaat de spreker daarna nog verder met het verhaal, de presentatie, al of niet met de beamer er bij, of met vragen uit de zaal. Eindtijd altijd rond 22.00 uur.

Tips

Ken jij iemand die het leuk zou vinden om wat te vertellen over haar beroep of zijn werk of hun hobby’s of andere bijzondere wetenswaardige activiteiten, laat het hen weten, nodig hen uit om met ons in contact te treden via DDD@dorpshuistricht.nl of informeer ons er over. Ben jij zelf zo iemand en wil je zelf een keer wat vertellen of laten zien, meldt het dan ook en vervolgens nemen wij contact met jou op. De Dinges Dinsdag is altijd bijzonder. Kom ook eens luisteren, kijken en meepraten of deel jouw interesses met de andere inwoners. De DDD-avond: om de week in het dorpshuis.

Kijk voor de details in de advertentie van het Dorpshuis elders in deze krant.