Jaargang 17, nummer 11
24 oktober 2019

Maak gebruik van leefbaarheidsbudget

WEST BETUWE - Sinds een half jaar kunnen inwoners van alle 26 kernen leefbaarheidsbudget aanvragen bij de gemeente West Betuwe. Inmiddels wordt al goed gebruik gemaakt van deze mogelijkheid en hebben 22 kernen budget aangevraagd voor uiteenlopende initiatieven. In het afgelopen half jaar heeft de gemeente 82 aanvragen ontvangen. Hiervan zijn er 34 toegekend, 20 in behandeling en 28 afgewezen. Van de afwijzingen kregen er wel 13 via andere subsidies ondersteuning.

Divers

Inwoners en verenigingen dienden verschillende activiteiten in voor een bijdrage uit het leefbaarheidsbudget. Zo heeft het dorp Tuil gereedschap aangeschaft voor het onderhoud van het groene schoolplein en de speeltuin. Op een natuurterrein in Heukelum komt een solar waterpomp. Hellouw ontvangt een bijdrage voor het opstarten van een ophaalservice voor glas. Buurmalsen heeft nieuwe evenementententen aangeschaft en Tricht kocht materialen voor muziek- en theatervoorstellingen. Wethouder Rutger van Stappershoef: “Ik ben blij dat we in deze korte periode samen met de inwoners al mooie initiatieven hebben uitgevoerd met een bijdrage uit het leefbaarheidsbudget. Initiatieven die ervoor zorgen dat we samen fijn wonen in onze dorpen en stadjes. We zijn pas een half jaar bezig, maar inwoners weten steeds beter hun weg te vinden naar de gebiedsmakelaars. Er is nog budget over, dus neem contact op met uw gebiedsmakelaar als u een goed idee heeft.”

Gebiedsmakelaar

De gemeente West Betuwe geeft het leefbaarheidsbudget aan initiatieven die de leefbaarheid van een kern verbeteren. Het maximum bedrag per initiatief is 2.000,- euro. Kijk voor meer informatie op 'www.westbetuwe.nl/leefbaarheidsbudget.' Vragen? Neem contact op met Barry Ganzeman, gebiedsmakelaar voor onder andere Tricht. Email: Barry.Ganzeman@westbetuwe.nl. Telefoon 06-20449518.