Jaargang 17, nummer 11
24 oktober 2019

Bladkorven gemeente

TRICHT - Het is herfst, de tijd van het vallende blad. Soms kan de hoeveelheid gevallen bladeren voor overlast zorgen. Een gezamenlijke uitdaging om dit te voorkomen. In opdracht van de gemeente plaatst de AVRI op verschillende plaatsen bladkorven. De directe woonomgeving houdt weg en trottoir schoon door het blad daarin te deponeren. Binnenkort kunt u de bladkorven weer aantreffen op de gebruikelijke plaatsen. De AVRI zal ze regelmatig legen. In ons dorp staat de bladkorf op de Bantamlaan.

Alleen bladeren

De bladkorven zijn uitsluitend bedoeld voor bladeren van bomen uit het openbare gebied. Het spreekt voor zich dat het storten van ander (tuin)afval in de bladkorven niet de bedoeling is. Strikt formeel is het verboden en kan het zelfs als een milieudelict worden gezien. Bij het constateren van illegale dumping kan de gemeente besluiten de bladkorf weer weg te halen. Ga daarom op de juiste manier met deze gemeentelijke service om. Als de korven (bijna) niet (meer) gebruikt worden, bestaat ook de kans dat de korven tussentijds naar een andere locatie verhuizen. Het plaatsen van extra korven is dit najaar niet mogelijk.

Ook een bladkorf?

Wilt u ook een bladkorf bij u in de wijk? Neem dan contact op met het Team Leefomgeving, tel. (0345) 72 88 02. U kunt ook mailen naar meldlijn@westbetuwe.nl Alle ontvangen reacties worden betrokken bij het opstellen van nieuw beleid voor de plaatsing van bladkorven in 2020.