Jaargang 17, nummer 10
26 september 2019

Open Dag Vrouwen van Toen bij het RAR

TIEL - Het Regionaal Archief Rivierenland (RAR) opent op zaterdag 5 oktober van 10 tot 15 uur zijn deuren voor een informatieve en gezellige open dag. De open dag is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis, die landelijk wordt gevierd in oktober. Dit jaar is het thema Zij/Hij. Het RAR organiseert in oktober, naast deze open dag, nog een hele reeks inspirerende activiteiten voor jong en oud met vrouwen als stralend middelpunt.

De Maand van de Geschiedenis 2019 Zij/Hij

Vrouwen hebben altijd zo’n vijftig procent van de wereldbevolking uitgemaakt. Toch weten we vooral de namen van mannen uit het verleden. Als we de vrouwen niet ook kennen, hoe kunnen we de wereld om ons heen dan begrijpen? 'www.maandvandegeschiedenis.nl.'

Op onze speciale website 'www.vrouwenvantoen.nl' kunt ook u de vrouwen uit uw verleden en heden een naam en een gezicht geven. Lees de verhalen over bijzondere vrouwen en vertel uw eigen verhaal.

Tijdens de open dag op 5 oktober nemen we u mee door de geschiedenis langs verhalen over en van vrouwen. U kunt de expositie Vrouwen van Toen bekijken en luisteren naar de verhalen achter de tentoongestelde stukken; een lezing bijwonen over Markante vrouwen uit het Rivierengebied; een rondleiding door de depots krijgen; een mini-workshop handletteren volgen; en nog veel meer.

Ook voor de kids is een leuk programma, met onder andere een speurtocht door het archief, kijkkastjes maken tijdens een mini-workshop, kleuren en kwartetten.

Locatie: Regionaal Archief Rivierenland, J.S. de Jongplein 3, 4001 WG Tiel

Open dag Streekarchief zaterdag 5 oktober, 10.00-15.00 uur. Gratis toegang