Jaargang 17, nummer 9
22 augustus 2019

Oproep voor lokale vertellers

KOETSHUIS - ‘Vertel Mij Wat, waargebeurde verhalen uit de Betuwe’ komt 4 september naar ‘t Koetshuis. Hiervoor zijn de organisatoren nog op zoek naar mensen die een ‘Betuws’ verhaal willen vertellen, eventueel ook in dialect. Dit alles in een ontspannen sfeer.

Een verhaal mag ontroerend, spannend of grappig zijn. Eerdere ‘Vertel Mij Wat’ avonden zoals bijvoorbeeld in Beesd, waren zeer succesvol. Ook een verhaal vertellen? Neem contact op via info@vertelmijwat.net.

Alle verhalen worden opgenomen, zodat ze later op via website en via podcast opnieuw beluisterd kunnen worden. Om een idee te krijgen: kijk gerust in je podcast app op je telefoon (Android of iPhone) en zoek op “Vertel Mij Wat”, dan is al een bonte verzameling aan verhalen uit de eigen omgeving te beluisteren.

‘Vertel Mij Wat’ is een idee van Paula Smit uit Acquoy. Ze kon zelf goed vertellen, en ze bedacht dat het leuk zou zijn als je op een avond in een café verhalen zou kunnen horen van vertellers die zelf iets bijzonders hebben meegemaakt. De verhalen worden niet voorgelezen, maar spontaan verteld. Een redactie, bestaande uit Anja Kielenstijn, Charlotte Vonk en Adje Steijn geeft vooraf tips aan de vertellers ter ondersteuning.

Op woensdagavond 4 september komt het evenement naar Tricht, naar het Koetshuis. De inloop is vanaf 19:30, de vertellers starten stipt om 20.00 uur. De toegang is gratis. Op een ‘Vertel Mij Wat’-avond treden minstens 6 vertellers op, liefst uit de plaats of de directe omgeving waar het evenement plaatsvindt. De avond wordt omlijst met livemuziek.

Meer informatie vind je op: https://vertelmijwat.net .