Jaargang 17, nummer 8
4 juli 2019

Een bus vol Trichtse vrolijkheid zocht de zon op….!

TRICHT – Woensdagochtend 5 juni vertrok vanaf het Dorpshuis een grote witte autobus met 65 oudere vrouwen en mannen. Ook mee gingen diverse rollators, paraplu’s, wandelstokken en een aantal kleine scootmobielen. En een grote doos met prijzen voor de verloting later op de dag. De reis voerde richting het zuiden. Naar Simpelveld in Limburg.

Stoomtrein

De eerste stop is voor het oude station van Simpelveld. Nog helemaal hetzelfde als het vroeger was. Oude loketten met kaartautomaten, antieke wachtkamerbanken, stoffige koffers, een restauratieruimte voor reizigers in ‘den 2e klasse’ die je gelijk in de eerste jaren van de vorige eeuw brengen. Het is een van de stations langs het Miljoenenlijntje, een van de oudste spoorlijnen in ons land, lange tijd niet meer officieel in gebruik. Met een grote dampende stoomlocomotief voor de rijtuigen wordt onder het genot van koffie met Limburgse vlaai naar Schin op Geul gereden, twaalf kilometer verderop en weer terug. Langs de groene heuvels, langs door bos overdekte fietspaden met her en der een paar wandelaars.

Valkenburg

Daarna gaat het verder met de bus via Eys, Wittem, en Wijlré naar Valkenburg. De lunch was in hotel De Schaepkens van St. Fijt in Valkenburg. Na de lunch blijft iedereen zitten voor de verloting. De grote doos met prijzen komt te voorschijn. Lootjes worden voor 50 eurocent verkocht. Tafels liggen vol met blauwe papiertjes. Door veel bedrijven en individuele inwoners van ons dorp zijn er weer hele leuke en bijzondere prijzen ter beschikking gesteld. De organiserende ouderen hebben daar hun best voor gedaan. Applaus voor hun inzet en werk. In kleine groepjes wordt daarna door het drukke centrum van Valkenburg gewandeld. Een ijsje. Een drankje op een zonnig terrasje. Wat kleine herinneringen worden er gekocht. Iets voor een kleinkind. Een beeldje van Sint Jozef voor een snellere verkoop van de woning en nog veel meer. Om kwart over vier vertrekt de bus richting Soerendonk waar in Partycentrum Antoine van een heerlijk diner met vier gangen genoten wordt.

Als later op de avond bij terugkomst in Tricht de muzikanten van de harmonie OZOD in vol ornaat voor het dorpshuis enthousiast hun welkomstklanken spelen, bedanken de deelnemers de chauffeur en stappen weer uit om naar de muziek te luisteren en zowaar ook een beetje met de heupen te draaien op de maten van de muziek. Het jaarlijkse reisje, georganiseerd door het bestuur van de Reiskas Bejaarden is een mooie traditie en toch elk jaar ook weer een nieuwe en onverwachte belevenis!

Ton (een uitgebreid verslag met meer foto’s is te lezen op de website en de Facebook pagina van de Dorpskrant Tricht)