Jaargang 17, nummer 8
4 juli 2019

De Dinges Dinsdag

DORPSHUIS - Op de dinsdagavond is er meestal iets leuks te doen in het dorpshuis: er is bijvoorbeeld een lezing van een dorpsgenoot die een interessant beroep heeft of een leuke hobby. Het kan ook zijn dat u mee kunt doen met een creatieve avond, van tekenen/schilderen tot macrameeƫn. Als u dit leest hebben we het seizoen net afgesloten met een spelletjesavond op 2 juli. We gaan nu allemaal vakantie houden.

Nieuwe onderwerpen

Voor het volgende seizoen staan nieuwe onderwerpen op de planning. In de dorpshuisagenda elders in de dorpskrant vindt u een voorproefje van wat we van plan zijn in september, we hopen van harte dat u dan ook weer komt want alleen dan wordt het echt leuk! Heeft u zelf een hobby, liefhebberij of beroep wat leuk zou kunnen zijn voor een lezing in het dorpshuis? Spreek iemand aan van ons team of van het dorpshuis en kom met uw idee, we zijn benieuwd!

Dansen

Een voorproefje: op 1 oktober bent u welkom om te komen dansen olv Josien Teuling: Dit keer doen we Joodse en Israëlische dansen. Dansen uit Israël zijn vaak vrij modern: Israël is een relatief jong land. Er zijn veel professionele choreografen die prachtige dansen maken, soms op oude religieuze muziek, maar vaak ook op moderne hits. Uit Oost-Europa is de Joodse bruiloftsmuziek, de Klezmermuziek afkomstig. Ook daarop zijn leuke dansen gemaakt. Josien zoekt enkele dansen uit die niet al te moeilijk zijn. Het gaat om kringdansen en parendansen. Je hoeft geen partner mee te brengen, die vind je ter plaatse wel. Je kunt het beste sportieve schoenen en niet te warme kleding aandoen. Iedereen is welkom, ook beginnende dansers! Aanvang 20.00 uur.