Jaargang 17, nummer 8
4 juli 2019

Vertel Mij Wat op 4 september in het Koetshuis

KOETSHUIS - ‘Vertel Mij Wat, waargebeurde verhalen uit de Betuwe’ komt 4 september naar Tricht. ‘Vertel Mij Wat’ is een idee van Paula Smit uit Acquoy. Ze kon zelf goed vertellen, en ze bedacht dat het leuk zou zijn als je op een avond in een café verhalen zou kunnen horen van vertellers die zelf iets bijzonders hebben meegemaakt. De verhalen worden niet voorgelezen, maar spontaan verteld. Een redactie, bestaande uit Anja Kielenstijn, Charlotte Vonk en Adje Steijn geeft vooraf tips aan de vertellers ter ondersteuning.

Oproep voor lokale vertellers

In 2019 staan er 8 avonden op het programma in verschillende cafés in de dorpskernen van West Betuwe. Er zijn al bijzondere vertelavonden geweest in Acquoy, Beesd, Geldermalsen, Heukelum en Varik. Op woensdagavond 4 september komt het evenement naar Tricht, naar het Koetshuis. De inloop is vanaf 19:30, de vertellers starten stipt om 20:00 uur. De toegang is gratis. Op een ‘Vertel Mij Wat’-avond treden minstens 6 vertellers op, liefst uit de plaats of de directe omgeving waar het evenement plaatsvindt. De avond wordt omlijst met livemuziek.

Betuwse verhalen

De organisatie is altijd op zoek naar echte Betuwse verhalen, die ook in het dialect verteld mogen worden. Iedereen heeft wel een verhaal, het mag ontroerend, spannend of grappig zijn. Neem contact op met het organisatieteam als je een verhaal wilt komen vertellen: info@vertelmijwat.net. Ook bijzonder is dat alle verhalen worden opgenomen, zodat ze later op de website en via podcast opnieuw beluisterd kunnen worden. Kijk gerust in je podcast app op je telefoon (Android of iPhone) en zoek op “Vertel Mij Wat”, dan kan je een bonte verzameling aan verhalen uit eigen omgeving luisteren.

Meer informatie vind je op: https://vertelmijwat.net.

Foto: de Betuwefotograaf.