Jaargang 17, nummer 8
4 juli 2019

85 jaar in het onderwijs in Buurmalsen

BUURMALSEN - Ze zijn niet weg te denken in Buurmalsen: juf Anneke en juf Aafke. In 1974 startte juf Anneke Spaapen aan de “Prins Willem Alexanderschool” en in 1979 werd juf Aafke Bronts als hoofd van “Kleutervreugd” in Buurmalsen aangesteld. Begin jaren tachtig maakten zij de integratie tot basisschool mee, de “Prins Willem Alexanderschool “met “ Kleutervreugd” werd “De Malsenburg”. Vanaf die tijd werd er nog intensiever samengewerkt en dat is altijd zo gebleven. Heel toevallig zijn beiden ook nog eens inwoner van Tricht. Met veel plezier en grote betrokkenheid hebben juf Anneke en juf Aafke vorm gegeven aan het onderwijs in Buurmalsen.

45 en 40 jaar voor de klas

Juf Anneke viert haar 45-jarig en juf Aafke haar 40-jarig jubileum. In al die jaren hebben beiden plezier in het onderwijs gehouden. Nog steeds staat bij hen het belang van het kind voorop. Hun samenwerking beperkte zich niet alleen tot het onderwijs, maar ging verder in de vele activiteiten die het dorp Buurmalsen organiseert. Altijd waren ze van de partij! Je kon ze aantreffen o.a. bij de Oranjevereniging, de optochten van Koningsdag, activiteiten in “Ons eigen gebouw” en de avond 4-daagse.

Juf Anneke en juf Aafke raakten sterk betrokken bij het wel en wee van de inwoners van Buurmalsen. Vanuit hun sociale betrokkenheid stonden ze in al die jaren met raad en daad klaar voor de bewoners.

Receptie

Op vrijdag 12 juli bieden de ouderraad, de medezeggenschapsraad en het team juf Anneke en juf Aafke een jubileumreceptie aan voor hun 85- jarig samenwerken in het onderwijs in Buurmalsen. Voor Juf Anneke zal het ook haar afscheidsreceptie zijn. Tijdstip van 18.45-20.30 uur op De Malsenburg Buurmalsen.