Jaargang 17, nummer 7
23 mei 2019

Een Trichtse Nicaraguaan Luis Rojas vertelt in de DDD van 11 juni

DORPSHUIS - Wie is Luis? Hier alvast een korte introductie door Luis zelf en op de 11e juni vertelt hij meer over zijn land, de cultuur, zijn eigen geschiedenis en zijn toekomst en dat allemaal ondersteund door fraaie beelden en klanken.

“Mijn naam is Luis Rojas, ik ben 30 jaar oud en ik kom uit Léon. Léon is een heel mooie stad in Nicaragua, in Midden-Amerika. Ik woon in dit kleine en rustige dorp Tricht samen met mijn vrouw Lobke en ons zoontje Lucas, op de Nieuwsteeg 35. Ik woon pas anderhalf jaar in Nederland. Mijn moedertaal is Spaans en mijn hobby’s zijn boeken lezen, reizen, naar de bioscoop, honkbal spelen, uitjes met mijn vrouw en gezellige tijd doorbrengen met ons zoontje. Ik ben bezig met inburgeren en de Nederlandse taal leren. Ik zal ook mijn autorijbewijs in Nederland moeten halen. Na deze twee stappen wil ik een maatschappijleraar worden en ik zou ook graag lessen geschiedenis, Spaans en sociologie willen geven. Voor een persoonlijke ontmoeting komt u even in het dorpshuis om 11 juni vanaf 20.00 tot 22.00 uur. Ik vertel over mijn leven, ervaring in Nederland en ook over mijn vaderland. Bij voorbaat welkom en tot gauw.”

De Dinges Dinsdagavond (DDD) op 11 juni om 20.00 uur en de deur en de bar zijn al om 19.30 uur open. Dorpshuis Tricht. Einde rond 21.50 uur.