Jaargang 17, nummer 7
23 mei 2019

Bram Trouwborst gedecoreerd

BEESD – Vrijdag 26 april reikte burgemeester Keereweer tijdens de Lintjesregen maar liefst 15 Koninklijke Onderscheidingen uit aan inwoners van de gemeente West Betuwe. Een van hen was onze dorpsgenoot Bram Trouwborst. Die onderscheiding ontvingen zij namens Zijne Majesteit de Koning uit handen van burgemeester Harry Keereweer. Burgemeester Harry Keereweer speldde 14 maal de versierselen op die horen bij Lid in de Orde van Oranje Nassau en één keer die van Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Verrassing

Met een smoes waren alle gedecoreerden naar Landgoed De Mariënwaerdt gelokt. Sommigen voor een vergadering over de 4 en 5 mei-viering, sommigen als gast voor een decoratie voor iemand anders en weer een andere met de belofte om een Koningsdagtaart te bakken als verjaardagscadeautje. Toen zij gevraagd werden binnen te komen in de Nieuwe Refter en niet door te rijden naar de Hooge Schuur voor hun afspraak viel voor een enkeling ‘het kwartje’, maar anderen hadden nog steeds niets door. Toen ze later samen met de burgemeester toch die grote ruimte binnenwandelden, op de eerste rij mochten plaatsnemen en wat familie en vrienden in de zaal zagen was het ook voor hen duidelijk: zij waren het middelpunt. Een voor een mochten ze op het podium plaatsnemen en de mooie woorden van de burgemeester aanhoren. Om daarna dat prachtige lintje opgespeld te krijgen en een oranje boeket in ontvangst te nemen.

Gedecoreerden

De dames D. (Dittie) van Zee-van Arendonk uit Herwijnen, A. (Atie) Bom-den Tuinder uit Geldermalsen, A. (Addy) Bambacht-van Horssen uit Hellouw, G. (Geert) Bambacht-van Horssen uit Hellouw, J.G.L.M. (Jacqueline) Huisman-van Berkel uit Geldermalsen, Q. (Quirina) Beverloo-Kolff uit Deil, J.P.M. (Josien) van Mourik-van Driel uit Deil, C.G. (Cor) Keij-van Rijnsbergen uit Deil, M.A.E. (Marijke) van Haaften-de Groot uit Geldermalsen en de heren P.E.M. (Peter) Tromp uit Deil, F.A. (Frans) van Dam uit Opijnen, R.J. (René) Vreekamp uit Vuren, E.P.H.M. (Ed) van Sambeek uit Vuren en J.M. (Jan) van Ruijven uit Asperen en last but not least onze dorpsgenoot drs. B. (Bram) Trouwborst uit Tricht, ontvangen allen de Koninklijke Onderscheiding.

Actieve vrijwilliger

Bram Trouwborst is al 45 jaar op vele fronten actief als vrijwilliger. Zo was hij als ouderling bij de Hervormde Gemeente Zoetermeer en later bij de Hervormde Gemeente Tricht, hij was lector, organist en heeft catechisatie gegeven. Daarnaast was hij lid van de Ledenraad en lid van de financiële commissie van de Ledenraad van de Evangelische Omroep en adviseur en tweede scriba bij het Breed Moderamen Classis Bommel. Als vrijwilliger bij zorgcentrum ’s Heerenloo begeleidt hij cliënten bij het wandelen, hij is extern deskundige bij de Auditcommissie van kerk in Actie van de Protestantse kerk in Nederland en als lid van de werkgroep Spoor Tricht vertegenwoordigde hij de plaatselijke bevolking. Bovendien was hij voorzitter van de WMO-raad Geldermalsen

Oranjebitter

Na afloop gingen de trotse en blij verraste gedecoreerden natuurlijk graag met elkaar op de foto. Alle gedecoreerden waren ’s middags net als alle andere ‘eigenaren’ van een Koninklijke Onderscheiding uitgenodigd voor de Oranjereceptie. Een gezellig weerzien waar zo’n 300 genodigden gehoor aan gaven. Na een toespraak van burgemeester Keereweer en het proosten met oranjebitter werd ook dat een feest van herkenning.

Foto: gemeente West Betuwe