Jaargang 17, nummer 6
25 april 2019

Drie fraaie koren in één feesttent in Buurmalsen!

BUURMALSEN - Inderdaad. Meezingen dat gaat gewoon vanzelf als je zondagmiddag 28 april in de feesttent in Buurmalsen aanwezig bent bij het optreden van drie leuke en inspirerende koren. Het “Meezingkoor ’t Losbandig Systeem” met zo’n zestig zangers, zangeressen en muzikanten uit Buurmalsen, Geldermalsen, Tricht, Enspijk, Beusichem, Beesd en Deil zingt niet alleen zelf Nederlandstalige meezingers, nee, het koor ontvangt ook twee gastkoren. Die zondagmiddag treedt het “Waardenburger Visserskoor” op met bekende nummers over de zee, de vis, de vissers en de thuishaven en uit Groesbeek komt het kleurrijke koor “Ochaarm” naar de feesttent. Zij zingen, met een bijzondere uitstraling waar ze al vele prijzen hebben gewonnen, Nederlandstalige levensliederen en smartlappen, oude hits maar ook van de laatste tijd en maken af en toe uitstapjes naar vrolijke Duitse Schlagers en andere internationale meezingers.

De koren zingen alle drie twee blokjes met zeven of acht nummers. Tussen de optredens is er een korte pauze zodat de koren en muzikanten kunnen wisselen maar… daarna gaan ze gelijk weer uit volle borst aan de slag. Samen met jou en je buurvrouw!

Het wordt vast en zeker een bijzondere middag voor jong en oud, vol zang, meezingers en plezier. Het programma begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 17.30 uur. De toegang is gratis en in de feesttent, op het speelveld aan de Willem Alexanderstraat, achter de basisschool 'de Malsenburgh’, staan de leden van ‘t Losbandig Systeem weer met warme en koude dranken en allerlei snacks voor u klaar in de horecastands. De middag is een onderdeel van de vierdaagse feestelijkheden rondom Koningsdag.

En omdat er steeds meer interesse is voor het koor, ook vanuit Tricht, willen wij jullie allemaal uitnodigen om weer eens te komen kijken en luisteren. Leuk om zelf aan te mee te doen, net zoals een flink aantal Trichtse inwoners nu al doen. Jij ook? Kom een keer kijken bij de maandelijkse repetitie. Elke tweede zondag van de maand van 14 tot 17.30 uur. In Ons Eigen gebouw aan de Groeneweg, nummer 23.