Jaargang 17, nummer 6
25 april 2019

Autodelen, is dat iets voor mij?

TRICHT - Veel mensen in Tricht hebben een auto, of zelfs een tweede auto. Maar de meeste auto’s staan heel vaak stil en het bezit van auto’s wordt steeds duurder. Op steeds meer plekken in Nederland worden tegenwoordig deelauto’s gebruikt. Delen met buren, met vrienden, met een groep mensen, de buurt, of er komen een paar deelauto’s in het dorp. Soms elektrisch, soms op fossiele brandstof, soms met chauffeur, soms via een auto-deel platform, soms gewoon via onderlinge afspraken.

Wat is mogelijk

Wat zou in Tricht mogelijk zijn? We komen graag in gesprek met mensen die dat willen onderzoeken of er meer over willen weten. Wat zijn manieren om auto’s te delen? Wat zijn de voordelen en nadelen? Hoe doen ze dat elders? Hoe zit dat met verzekeren, reserveren, hoe zorg je dat je niet misgrijpt als je hem nodig hebt? Is het veel gedoe?

Interesse?

Op 29 mei om 20.00 uur is er een bijeenkomst gepland, waarschijnlijk in het Dorpshuis. Het zou fijn zijn als men zich aanmeldt. Dat kan via marijke_vandenbosch@hotmail.com of 06-49675468. Ook als men niet kan die avond maar wel interesse heeft kan men zich melden.

Marijke van den Bosch.