Jaargang 17, nummer 6
25 april 2019

Glasvezel buitengebied: samenwerking met Digitale Stad

WEST BETUWE - Regio Rivierenland werkt samen met Digitale Stad om een hoogwaardig glasvezelnetwerk aan te leggen in de buitengebieden van de gemeenten Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel. Digitale Stad is inmiddels gestart met een zogenaamde vraagbundeling en wil tevens de gebieden met matige internetverbinding in Rivierenland meenemen in de aanleg.

Andere marktpartij

Een andere marktpartij, Glasvezel Buitenaf, werkt op eigen houtje ook aan een vraagbundeling. Dit heeft flink wat verwarring veroorzaakt. Het aanbod van Glasvezel Buitenaf voldoet niet aan de eisen die de Regio aan een glasvezelnetwerk stelt. Op 11 april heeft Glasvezel Buitenaf brieven verstuurd die voor nogal wat verwarring zorgen. Wethouder Zondag uit Zaltbommel, die namens de regio Rivierenland dit project aanstuurt: “We betreuren het dat Glasvezel Buitenaf door middel van onjuiste informatie en stemmingmakerij mensen probeert te overtuigen bijna €1.000,- te laten betalen voor iets wat via hun gemeente in samenwerking met Digitale Stad onder betere voorwaarden op álle adressen geregeld kan worden: glasvezel!”

Digitale stad informeert

De bewoners van de adressen die in aanmerking komen voor aansluiting op het breedbandnetwerk ontvangen van Digitale Stad informatie over de aanleg van het netwerk en een aanbod waarop zij kunnen reageren. Zo krijgt Digitale Stad goed inzicht in de omvang van de vraag uit elke gemeente. Indien tenminste 50% van de adressen uit de vraagbundeling van Digitale Stad tekent om diensten via het netwerk af te nemen, wordt het voorstel aan de gemeenteraden voorgelegd. Geven de gemeenteraden groen licht, dan kan de schop in de grond.

Contact

In verband met de lopende vraagbundeling tot 12 juni graag vragen hierover rechtstreeks aan Digitale Stad. Zij helpen graag per mail en telefonisch verder met vragen over glasvezel in het buitengebied van Rivierenland, waaronder dus ook het uitgestrekte buitengebied van Tricht. Digitale Stad is bereikbaar via info@digitale-stad.nl en 085-0711944. Meer informatie vindt u op https://digitale-stad.nl/rivierenland.