Jaargang 17, nummer 5
21 maart 2019

Rode Kruis Bloesemtocht

WEST BETUWE - De 27e Rode Kruis Bloesemtocht wordt op 13 april gehouden. De Bloesemtocht is het grootste eendaagse wandelevenement van Nederland en voert door de mooiste delen van de Betuwe met maar liefst acht afstanden, van 8 tot 40 kilometer. Alle routes leiden dwars door boomgaarden en over terreinen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de aanleg van speciale bruggen en het openstellen van privédomeinen. Deze routes zijn dan ook maar één dag per jaar te wandelen. De routes zijn allemaal prachtig. Men komt over dijken, door uiterwaarden, dwars door fruitboomgaarden met hopelijk volop bloesem, en nog veel meer moois dat de Betuwe te bieden heeft. En natuurlijk ook door ons dorpje Tricht waar vele vrijwilligers in de weer zijn als verkeersregelaar, bij de pleisterplaatsen of als EHBO’er.

Startbewijs

De online kaartverkoop sluit op 12 april om 23:59 uur. Op zaterdag kunt u op de startlocatie nog gewoon een startbewijs kopen (cash/PIN). Bij uw bestelling is het ook mogelijk om een donatieticket te kopen. Met een kleine extra donatie steunt u onze stichting en de organisatie van de tocht.

4de BloesemRun op 12 april

Na het succes van de afgelopen jaren is er op 12 april 2019 wederom een BloesemRun! De lengte van de route is 10-11 kilometer. Startbewijzen zijn te koop via de speciale pagina op de website. De start van de BloesemRun is om 18.45 uur, afhalen startnummer vanaf 17.30 uur en om 18.30 uur is er een briefing. Afsluiting en prijsuitreiking is om 20.15 uur.

Muziek bij en tentoonstelling in het Dorpshuis

Ook voor wie niet meeloopt is er van alles te doen. Zo speelt Harmonie OZOD bij het Dorpshuis en in het Dorpshuis is gedurende de bloesemtocht in de grote zaal een bijzondere tentoonstelling te zien zijn. Dorpsgenote Vivien de Laak organiseert deze tentoonstelling over bloesem en Vincent van Gogh naar aanleiding van de film die zij hierover aan het maken is.