Jaargang 17, nummer 5
21 maart 2019

DDD de dinges dinsdag

Dinsdag 26 maart gaan we aan de slag voor PASEN. We gaan dan een PAASKRANS maken en de materialen hiervoor zijn in het dorpshuis aanwezig maar je mag natuurlijk ook zelf dingen meebrengen.

Wel is het handig om een lijmpistool mee te nemen maar heb je deze niet dan is dat ook geen probleem.

De kosten voor deze avond zijn € 2,50.

Iedereen is van HARTE WELKOM op deze CREA AVOND in ons DORPSHUIS in TRICHT. Voor iets lekker bij de koffie/thee wordt gezorgd. De inloop is vanaf 19.30 uur en om 20.00 uur begint de avond.

DDD avond op 2 april

Aan het woord komt deze avond Gonda Scheffel, ze vertelt over haar revalidatietraject

Het woord revalidatie kennen we allemaal wel en meestal kennen we ook wel een persoon die een paar weken of maanden in een revalidatiecentrum is geweest. Maar als je na een beenbreuk of schouderblessure bij een therapeut(e) onder behandeling bent, doe je eigenlijk ook aan revalidatie. Maar wat doe je dan?

Kijk, als een auto in de prak gereden is, dan breng je die naar de garage en de monteurs gaan ermee aan de slag om kapotte onderdelen te vervangen, de buitenkant uit te deuken, de zaak weer netjes in de lak te zetten, en voilà, de auto is weer klaar voor gebruik.

Maar met mensen ligt het anders: die moeten zichzelf 'repareren' onder begeleiding of in hun eentje. En dat is een klus, van weken en maanden, soms jaren.

Hoe ik mijn revalidatie heb aangepakt en heb ervaren samen met de mensen die me daar bij geholpen hebben, daar ga ik over vertellen.

Op de creatieve avond van 9 april gaan we het weefwerk in het fietswiel afmaken. Als je de eerste avond niet hebt meegedaan is dat geen probleem, je kunt alsnog starten met het fietswiel en het thuis afmaken.

Op de DDD avond van 16 april verwelkomen we Adriaan en Joke Smit die komen vertellen over Vluchtelingenwerk.

Op 23 en 30 april is het vakantie en is er geen dinsdagavondactiviteit.