Jaargang 17, nummer 4
21 februari 2019

Batua clubkampioenschappen

DORPSHUIS – De jaarlijkse clubkampioenschappen van tafeltennisclub Batua, die zaterdag plaatsvonden, werden gewonnen door Henk Weijgertze. Na de opening om half elf door voorzitter Jelle Zijlstra voltrok het toernooi zich volgens het al jaren gebruikelijk concept van voorrondes, kruisfinales en finales. De strijd in de voorrondes was als vanouds met veel persoonlijke beleving. Scherp werden de scores van de concullega’s in de gaten gehouden en becommentarieerd.

Het eindresultaat van de voorrondes was dat in poule-A Henk Weijgertze en Arnoud Kipping en in poule-B Piet van Maarseveen en Gerrit de Jager zich de sterksten toonden en zich dus mochten gaan opmaken voor de kruisfinales. Arnoud wist als kampioen-2018 verdere reputatieschade te voorkomen door met 3-1 Gerrit de baas te blijven. Was de 3e plaats voor Arnoud een troost, voor Gerrit was de 4e plaats een prima resultaat.

De hoofdfinale zou dus gaan tussen Henk en Piet. Na een voorzichtig begin werd al snel duidelijk dat beide finalisten, weliswaar op hun eigen maar wel heel verschillende manier spelend, gekozen hadden voor een voorzichtige en risicomijdende tactiek. Na een gelijk opgaande strijd (1-1) kreeg Henk toch meer en meer de overhand en kon op basis van zijn beheerste techniek uiteindelijk naar 3-1 uitlopen. Met Henk was daarmee een nieuwe kampioen geboren en mocht hij de gelukwensen van de veelvuldig oud-kampioen Piet en alle overige aanwezigen met een tevreden glimlach in ontvangst nemen.

Daaraan voorafgaande was al de recreantenfinale gespeeld waarin Casper Ooteman het tegen nieuwkomer Ellis Hoogendoorn moest opnemen. Ellis moet nog duidelijk wat wennen aan de wedstrijdspanning en daardoor gaf de iets ruimere ervaring van Casper, ondanks zijn fysieke ongemak, de doorslag. Door zijn overwinning met 3-1 werd Casper de nieuwe recreantenkampioen en kan hij zijn beker een plaats geven naast die van zijn broer Felix die deze prijs het vorig jaar won.

Met dank aan het vrijwilligersteam van het Dorpshuis, dat de hele dag voor ons klaar stond.

Nico Broekmans.