Jaargang 17, nummer 4
21 februari 2019

Sociaal werkers en gebiedsmakelaars: eerste aanspreekpunten voor inwoners

TRICHT - Wie een vraag heeft op het gebied van welzijn en leefbaarheid, kan daarmee terecht bij de sociaal werkers van Welzijn West Betuwe. De sociaal werkers van Welzijn West Betuwe hebben allemaal een eigen werkgebied. Zo kunnen ze inzoomen op wat er leeft in elke kern en is het welzijnswerk voor elke inwoner dichtbij. Ze helpen je verder waar dit kan of brengen je in contact met de juiste personen of instanties.

De gemeente West Betuwe heeft het grondgebied verdeeld in 5 gebieden, per gebied werkt een zogenaamde gebiedsmakelaar die de ogen en oren van de gemeente is en contacten legt met inwoners. Welzijn West Betuwe werkt met dezelfde gebiedsindeling voor haar sociaal werkers, zij zoeken ook de samenwerking de gemeentelijke gebiedsmakelaars.

Tricht valt in een gebied met de dorpen Beesd, Buurmalsen, Deil, Enspijk en Rumpt. Oud-Trichtenaar Barry Ganzeman, en bij veel inwoners dus geen onbekende, is de gemeentelijke gebiedsmakelaar voor deze zes dorpen. Milou van den Dool de sociaal werker van Welzijn West Betuwe. Zij is momenteel bezig met een kennismakingstour door het werkgebied. Wie behoefte heeft aan een persoonlijk gesprek over een vraag of meer wil weten over wat sociaal werkers voor een club, vereniging of initiatief kunnen doen? Neem dan contact op met Milou van den Dool: mvandendool@welzijnwestbetuwe.nl, telefoon: 06-34860565. In een volgende Dorpskrant volgt meer informatie.