Jaargang 17, nummer 3
24 januari 2019

Cursus ‘Man, vrouw, maatschappij’

GELDERMALSEN - De werkgroep politieke en maatschappelijke scholing voor vrouwen in de gemeente West Betuwe, waarvan dorpsgenote en dorpskrantredacteur Rita Boer Rookhuiszen deel uitmaakt, organiseert in februari en maart weer een cursusreeks. Dit keer met als thema: Man, vrouw, maatschappij, is de emancipatie voltooid? In vier avonden wordt dit vanuit verschillende invalshoeken belicht. De avonden zijn op maandag 4 en 18 februari en 4 en 18 maart. Op 10 april staat de afsluitende dagexcursie naar het Europees parlement in Brussel op de agenda waar men bij D66 Europarlementariƫr Matthijs van Miltenburg te gast is.

Sprekers

Groen Links Tweede Kamerlid Nevin Özütok is op 4 februari als eerste te gast en vertelt hoe het er voorstaat met de emancipatie in Nederland anno 2019. Op 18 februari komt Joke Florax, werkzaam bij de Nationale Politie, uitleg geven over (on)gelijkheid van mannen en vrouwen. Zij biedt ook een inkijkje in haar werk in conflict- en crisisgebieden waardoor zij ook de link met de positie van vluchtelingenvrouwen in Nederland kan leggen. Maandag 4 maart is econoom en schrijfster Annegreet van Bergen te gast. Bekend van de boeken ‘Gouden jaren’ en ‘Het goede leven’. Zij laat zien wat de economische groei heeft gedaan met ons dagelijks leven en hoe vrouwenemancipatie door die groei de wind in de zeilen kreeg. De laatste avond op 18 maart geeft Brahim Fattah van ProDemos uitleg over de spelregels van de democratie en de rechtsstaat en hoe je zelf invloed kunt uitoefenen – in de gemeente, het waterschap, de provincie, het land en Europa. Uitermate nuttig met de naderende verkiezingen voor Provinciale Staten (op 20 maart) en in mei voor het Europese Parlement in het vooruitzicht.

Aanmelden

Deelname aan de cursus kost € 20,- te voldoen op de eerste cursusavond. Een afzonderlijke cursusavond bijwonen kost € 7,50. Deelname aan de excursie (inclusief lunch/diner) € 40,00. Eveneens te voldoen op de eerste cursusavond (totale kosten cursus inclusief excursie € 60,00). De cursus wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis van West Betuwe, Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen, aanvang 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur. Opgave voor deelname aan de cursus kan via e-mail: pscgeldermalsen@gmail.com onder vermelding van naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres.

Zie ook: 'www.pscgeldermalsen.nl'