Jaargang 17, nummer 3
24 januari 2019

Stamppotten “met een twist”

DORPSHUIS - Ja, op woensdag 27 februari is het buiten vast nog koud maar binnen, bij de volgende Aanschuiftafel, staan er vanaf 18.00 uur lekkere warme “stamppotten mét een twist” voor jou klaar! Natuurlijk zijn er voor de niet-vegetariërs de gebruikelijke boerenkool en zuurkool met spekjes en worst maar er zijn ook twee nieuwe smaken. Een heerlijke bonenstamppot met spekjes en gehakt en een hutspot met o.a. salami. Stuk voor stuk heerlijke gerechten! En natuurlijk een gehaktbal.

Voor de vegetarische gasten is een speciale spruitenstamppot met geitenkaas en hazelnoten of een variant die even lekker is of misschien zelfs nog wel lekkerder. Vooraf gaan we soep eten, welke dat zal zijn is nu nog even niet bekend maar die we gaan maken, zal vast ook prima smaken. En als nagerecht ook weer iets lekkers van yoghurt en vanillevla met o.a. een beetje advocaat (of niet) en slagroom erbij.

Kokers gevraagd

Wij zoeken nog extra kokers voor onder andere de boerenkool en zuurkool. Kokers die een pan voor 15/16 personen willen maken of anders voor 8 personen. Heb jij tijd en zin? Laat het weten aan Ton (06-26214171) of mail naar aanschuiftafel@dorpshuistricht.nl

Op de laatste Aanschuiftafel hebben we met elkaar de landelijke prijsstijging besproken en besloten vanaf 1 januari voor een drie-gangen-menu €10 te rekenen en voor een jongere tot en met 12 jaar de helft, namelijk €5.

De zaal is weer open vanaf 17.30 uur. De maaltijd begint om 18 uur. Vooraf hebben we geen stokbrood met kruidenboter gezien de rest van het menu. Wil je wat ‘knabbelen’, zoals we wel eens zeggen, dan kun je dat het beste thuis doen. Net zoals, wat kenners ons vertelden, niets is zo lekker als een jenevertje vooraf aan een goede stamppot! Wij mogen in het dorpshuis helaas geen sterke alcoholische dranken schenken maar misschien mag dat bij jou thuis wel. Proost dan en tot ziens bij de warme stamppotten “met een twist”!

Inschrijven is raadzaam, anders is het weer vol als je aan de late kant bent. Mail op tijd naar aanschuiftafel@dorpshuistricht.nl of bel met Ton. Sluiting van de inschrijving (voor het doen van de boodschappen op de maandag) zondagavond 24 februari. We zetten jouw namen op de lijst en je krijgt een bevestiging via de mail retour.

Volgende aanschuiftafels: Let op! Nu op woensdag 10 april met Lentegerechten (i.v.m. dubbele reservering op 17 april) en op woensdag 26 juni (de jaarlijkse barbecue).