Jaargang 17, nummer 3
24 januari 2019

Natuurbeleving Leidsche Hoeven: educatief centrum Zeldzame Huisdierrassen

LEIDSCHE HOEVEN - Zorg- en kinderboerderij natuurbeleving Leidsche Hoeven heeft 19 december namens voorzitter Ir. Arjan Vriend van de Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH) het predicaat ‘door SZH Erkend educatief centrum’ uitgereikt gekregen. Eigenaar Hans Heikoop ontving samen met cliënten en in bijzijn van wethouder Ton van Maanen, medewerkers en vrijwilligers het bijbehorende erkenningsschild. Hij is uiteraard blij en ook wel een beetje trots met de erkenning.

Het predicaat ‘door SZH Erkend educatief centrum’ wordt, na een inspectie, door het bestuur uitgereikt aan centra die op een positieve manier bekendheid geven aan de zeldzame rassen in Nederland en het werk van SZH. Kinderen en volwassenen kunnen op het centrum kennismaken met levend erfgoed. Ze kunnen iets ontdekken over de geschiedenis van vee en over het belang van variatie in rassen van boerderijdieren en hun producten. Het educatieve centrum staat met name open voor scholen, peuterspeelzalen etc. en is heel geschikt om kinderen/leerlingen op een speelse en praktische wijze kennis te laten maken met dieren en natuur.

Alle gasten werden ontvangen met een heerlijk kopje koffie of thee en een smaakvolle versnapering uit de eigen Bakkerij. Na de uitreiking kon men de stalruimte, schaapskooi en de daarin aanwezige dieren bezichtigen en nog even napraten bij de open haard.

Voor meer informatie zie ook: 'www.szh.nl.'