Jaargang 17, nummer 3
24 januari 2019

Levende kerststal opnieuw bijzonder in Tricht

DORPSHUIS - Het was er echt druk. Zowel buiten voor het podium en in de tenten eromheen als binnen, in de foyer van het Dorpshuis. Binnen maakten veel inwoners gebruik van het aanbod van de vegetarische en niet vegetarische erwtensoep met bijbehorende sneetjes roggebrood met katenspek of kaas. Buiten waren er de warme dranken om de mooie muzikale optredens van verschillende groepen te beluisteren en af en toe mee te zingen.

Opbouw

Na de vele reacties van mensen die mee wilden doen aan de opbouw en de afbraak van de stal en alles wat daarbij hoort, was het heel leuk om te zien wat de impact was van zo’n grote groep van 18 en meer vrijwilligers bij de opbouw op 15 en 22 en bij de opbouw van het podium op 24 en de afbraak op zaterdag 29 december. De stemming zat er goed in. Na de verdeling van het werk tussen 8.30 en 9.00 uur, ging iedereen vol overgave aan het werk. Maar door de kwaliteit en hoeveelheid vrijwilligers was het niet alleen maar sjouwen, spijkeren en schroeven maar was er ook af en toe even tijd om met je maatje wat bij te praten. Wie ben je? Waar woon je? Waarom doe je hieraan mee? Het begin van een steeds grotere persoonlijke dialoog. Het zou geweldig zijn als die ploeg volgend jaar weer van de partij zou willen zijn!

Jozef en Maria

Iedereen was blij dat er uiteindelijk een meneer en mevrouw zich hebben gemeld voor de rollen van Jozef en Maria. En…. met groot succes. Maria in een heel nieuwe en voor de toekomst heel bruikbare outfit, Jozef in vol ornaat. Allebei vol overgave van vijf tot zeven in hun rol met en door de kinderen die soms helemaal op gingen in het verhaal van het Kindje Jezus en de stal.

Muziek

Het muziekprogramma zat mooi in elkaar. Sfeervolle start van de dames van Zanggroep Tricht en hopelijk komen zij volgend jaar nog een keer of misschien zelfs twee blokjes. Daarna Corrie en Ben, het met stip stijgende muzikale duo (Back in Time) uit ons eigen Tricht met vijf Engelstalige nummers. De muzikanten van OZOD, net opgedroogd van een verregend maar toch fraai Dickens festival in Tiel, bliezen uit volle borst hun kerstliederen. Mooie ingetogen melodieën en af en toe mee gezongen via de screens met de liedteksten.

Voorafgaand aan de Singalong sprak wethouder Ton van Maanen over de waarde van geluk en hij wenste alle inwoners van ons dorp en West Betuwe een mooie Kerst en een heel bijzonder 2019. Daarna zongen Corrie en Ben met steun van de vele luisteraars nog een achttal meezingers, gekozen uit de vele bekende kerstliedjes. Een geslaagde avond met veel jonge en oudere bezoekers. Natuurlijk klonk er weer de vraag of het niet langer kan duren dan tot 19 uur? Gezien de hoeveelheid energie die het kost om de anderhalf uur mogelijk te maken en ook voor hen die later uit hen werk komen, zou dat niet gek zijn maar tegelijkertijd wil iedereen die mee opruimt ook op tijd thuis zijn om zelf nog iets met Kerstavond te kunnen vieren of naar de kerk te gaan. Volgend jaar dus waarschijnlijk dezelfde dag, zelfde tijd.

Wil je mee werken bij de voorbereiding, meld dat dan via activiteitenteam@dorpshuistricht.nl

[foto’s Fred Dekker/Rita Boer Rookhuiszen]