Jaargang 17, nummer 2
20 december 2018

Zelfs een flinke wachtlijst voor de Duitse Aanschuiftafel!

DORPSHUIS - Ja, inderdaad. De interesse voor de aanschuiftafel van 28 november was groot. Meer dan 17 mensen moesten we op de wachtlijst plaatsen en door afzeggingen op het laatste moment konden we, zonder extra kosten te rekenen, toch nog zes personen gelukkig maken. Het was ook een lekkere maaltijd. Veel goede reacties en een prima sfeer.

Deze keer hebben de dames en heren van de koffieochtend allemaal druk meegeholpen om alle aardappelen voor de maaltijd te schillen. En dan zijn die 22 kilo in een mum van tijd geschild en… heel netjes!

Stamppotten

De volgende Aanschuiftafel staat gepland voor woensdag 27 februari. Centraal staan dan de stamppotten. Niet alleen de reguliere, algemeen bekende maar we zijn ook op zoek naar kokers en bakkers van stamppotten die niet zo bekend zijn. Weet je nu eens een lekkere stamppot die ook voor de Trichtse inwoner lekker is, geef je dan op als koker of bakker en breidt op die manier de interesse voor andere gerechten in Tricht mee uit. Opgeven kan via een mailtje naar aanschuiftafel@dorpshuistricht.nl of bel even met Ton 06-26214171. Opgeven voor de maaltijd tot en met zondag 24 februari kan via datzelfde mailadres. Je ontvangt dan een berichtje terug. Weer 80 deelnemers per keer. Bij afmelden, na de 24e februari, als de boodschappen zijn gedaan, moet je helaas wel betalen of een hongerige vervanger sturen.

Let op: op de laatste aanschuiftafel van 2018 hebben we met alle aanwezigen ook gesproken over de stijgende prijzen van de BTW voor de ingrediënten voor de maaltijden. Niet alleen voor ieders uitgaven thuis maar ook voor het samenstellen van de maaltijden in het dorpshuis. De prijs voor een driegangen maaltijd wordt nu € 10 voor een persoon van 13 jaar en ouder. Voor jongeren tot en met 12 jaar wordt de prijs € 5.

En…. Vergeet de Levende Kerststal niet. Maandagmiddag van 17.30 tot 19.00 uur. Kijk elders in dit nummer voor de details.