Jaargang 17, nummer 2
20 december 2018

Dinsdag 11 december…een bijzondere DDD-avond!

DORPSHUIS - Hoe zag de Bulkstraat er eigenlijk 70 jaar geleden uit? Hoe woonden de gezinnen daar toen? Was er waterleiding, een douche, een put of riolering? Hoe speelden de kinderen in die tijd? Op deze en nog veel meer vragen heeft Dickie de Keijzer, echte Trichtse en nu 78 jaar oud, op de DDD-avond van 11 december op een heel bijzondere manier antwoord gegeven. Bijzonder ook omdat Marco van der Schagt alle aandachtsgebieden met zeldzame oude foto’s heeft ondersteund. Bovendien had hij er heel fraaie filmpjes bij gemaakt. Over het mooie van een dorp en in één filmpje wandelde je met hem langs allemaal oude panden, straten en gebeurtenissen. Dat riep natuurlijk veel gepraat op in de zaal. Veel herinneringen kwamen boven en men vulde elkaars ervaringen en verhalen gretig aan.

Je beseft het al: je hebt wat gemist die avond. Lang niet alles is aan de orde gekomen dus we gaan weer een vervolg organiseren op deze historische avond. Misschien met weer een andere Trichtenaar die bijvoorbeeld aan de andere kant van het spoor heeft gewoond en woont. Hou het in de gaten. Bijzonder was ook het lied dat Gonda Scheffel Baars speciaal voor deze avond met steun van Ton van Vlijmen heeft geschreven en vertolkte. Ben van den Bosch was er ook, met zijn keyboard, pianospel en zangstem, om haar te ondersteunen. Dat klonk mooi! Zeker toen de hele zaal het mee zong! Een lied over het Tricht van toen en van nu! Op de melodie van ‘Het Dorp’ gezongen door Wim Sonneveld.

Op verzoek van een groot deel van de, jawel meer dan 100, aanwezigen geven wij u graag de tekst te lezen en als u mee wilt zingen, zoek dan een karaoke-versie van het lied op in You Tube en zing mee. Maar let op: in de originele versie zijn er slechts drie coupletten, maar Gonda schreef er vier, dus even kort terugspoelen en verder zingen.

Wij zullen de tekst en de link naar de karaoke-versie ook op de site van het dorpshuis zetten bij de rubriek DDD.

Na de kerstvakantie gaan we verder met allerlei interessante DDD-avonden door inwoners van ons dorp. En op 22 januari bijt Frederike Bunjes de spits af van het jaar 2019 door een lezing over Tijdsurfen, een andere manier om met je tijd om te leren gaan.

Namens het DDD-team alvast hele feestelijke dagen gewenst en het allerbeste voor het Nieuwe Jaar!