Jaargang 17, nummer 2
20 december 2018

Meldpunt verward gedrag: bij zorgen over mensen

REGIO - Steeds vaker krijgen politie en andere publieke dienstverleners te maken met mensen die verward gedrag vertonen. Zij zijn kwetsbaar en kunnen bezorgdheid oproepen in hun naaste omgeving. Soms zorgen zij voor overlast op openbare plekken. Als deze mensen acute hulp nodig hebben, kan de crisisdienst van de GGZ-uitkomst bieden. Maar vaak is acute hulp (nog) niet nodig. In dat geval kan de persoon die verward gedrag vertoont, aangemeld worden bij het Meldpunt Bijzondere Zorg.

Meldpunt Bijzondere Zorg

Het Meldpunt Bijzondere Zorg is er voor inwoners en professionals. Een medewerker van het Meldpunt staat de melder telefonisch te woord. Hij/zij vraagt door op de situatie: wat zijn de zorgen? Is er een crisiskaart? Welke zorg of ondersteuning is al geboden? En welke is op dit moment nodig? Als er al hulpverlening betrokken is, neemt de meldpuntmedewerker contact op met deze hulpverlener(s). Is er nog geen hulpverlening betrokken, dan regelt de medewerker dit zo snel mogelijk. Hiervoor schakelt hij/zij het Interventieteam in. De meldpuntmedewerker laat pas los als de melding zorgvuldig is overgedragen naar passende zorg.

Maakt u zich zorgen?

Het Meldpunt is voor inwoners uit de hele regio Gelderland-Zuid (Nijmegen, Berg en Dal, Heumen, Wijchen, Beuningen, Druten, West Maas en Waal, Neder-Betuwe, West Betuwe, Tiel, Buren, Culemborg, Mook en Middelaar) van ma t/m vr tussen 08.30 – 17.00 uur telefonisch bereikbaar via 088 – 1447040.