Jaargang 17, nummer 2
20 december 2018

Bidbook West Betuwe gereed

HAAFTEN - Op 28 november is het Bidbook voor de nieuwe gemeente West Betuwe gepresenteerd. Dat gebeurde in het multifunctioneel centrum in Haaften in aanwezigheid van veel raadsleden en inwoners van de drie fuserende gemeentes. In het bidbook, waaraan veel inwoners en organisaties uit Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal hebben meegewerkt, wordt door hen ‘advies’ gegeven voor de toekomst van de dorpen in de nieuwe gemeente. Een soort van ‘aanbod’ van de inwoners aan de nieuwe gemeenteraad. Als eerste stap konden inwoners een ansichtkaart met hun toekomstvisie insturen. Verder zijn in de 26 kernen van West Betuwe dorpswandelingen voor en door de inwoners georganiseerd en ook zijn in alle kernen dorpsgesprekken gevoerd. Voor jongeren is een vlog-your-village-wedstrijd gehouden: vijftien groepjes jongeren hebben ons zo een mooi inkijkje gegeven in hun dorp. Ondernemers, agrariërs en maatschappelijke organisaties hebben tijdens thema-avonden kenbaar gemaakt waar volgens hen de uitdagingen liggen en waar zij behoefte aan hebben in 2030.

Ter inzage

De resultaten daarvan zijn opgenomen in het Bidbook. Hiermee kan de nieuwe gemeente West Betuwe meteen aan de slag. Het Bidbook is ook een mooie opmaat naar bijvoorbeeld een gemeentelijke Omgevingsvisie en naar een nieuwe manier van samenwerken tussen inwoners en gemeente. Last but not least heeft het proces ervoor gezorgd dat de nieuwe gemeente meteen op de kaart staat bij inwoners, ondernemers en organisaties.

Wilt u meer weten? Kijk dan ook eens op http://'www.westbetuwe.nl/fusiegnl/bidbook-west-betuwe_42788/.' Hier is het bidbook digitaal te downloaden. In het Dorpshuis ligt ook een gedrukt exemplaar van het Bidbook ter inzage. Het biedt een inkijkje bij de 25 andere dorpen/stadjes die vanaf 1 januari aanstaande samen met Tricht de nieuwe gemeente West Betuwe gaan vormen.