Jaargang 17, nummer 1
29 november 2018

Hoe ging het er vroeger aan toe in Tricht?

Wat zijn de verschillen met het Tricht van nu?

Hoe deden zij …?

Ja, allerlei historische maar ook actuele zaken komen aan de orde op dinsdagavond 11 december tijdens het gesprek dat Dikkie de Keijzer heeft met alle bezoekers en met Marco van der Schagt en Ton van Vlijmen. Deze bijzondere DDD-avond mag je echt niet missen als je meer te weten wilt komen over wat er in jouw dorp allemaal gebeurd is en ook als je daar vanuit jouw herinneringen en ervaringen nog iets aan wilt toevoegen.

Het is een hele interactieve vorm van vertellen, met het uitwisselen van gedachten, ervaringen en herinneringen, met filmpjes en foto’s. Marco heeft bij de onderwerpen allerlei foto’s en filmbeelden gezocht en gemonteerd. Dikkie vertelt over haar jeugd en die van andere kinderen, over de rol van de kerk, over de boomgaarden van toen, over de vrouwen en mannen van toen en nu en nog veel meer. Ook jij bent daarom van harte uitgenodigd die avond, ook om in te springen, om mee te praten vanuit wat jij nog weet als jarenlange inwoner van Tricht of gewoon uit interesse in en nieuwsgierigheid naar het dorp waar je pas sinds kort woont.

Een bijzondere avond met ook nog een bijzonder muzikaal slot. Want… Gonda Scheffel Baars heeft op verzoek van Marco en Ton een leuke nieuwe Trichtse tekst geschreven op de melodie van ”Langs het Tuinpad van mijn vader”. De bekende hit van Wim Sonneveld. Ben van den Bosch begeleidt de zang op zijn keyboard. Dat wordt een kraker!

Aanvang 20.00 uur maar de foyer en de bar zijn dus al om half acht open.

Eindtijd ongeveer 22.00 uur.