Jaargang 17, nummer 1
29 november 2018

Maak het ze niet te makkelijk!

Inbrekers zijn in de wintermaanden het meest actief in de vooravond. Als het buiten donker is en er brandt geen licht in een woning, dan vermoedt een inbreker dat er niemand thuis is.

Zorg voor zicht en licht

Een inbreker heeft maar dertig seconden nodig om in te breken. Als het langer duurt, breekt hij vaak zijn poging af. Hoe kunt u het de inbreker lastig maken?

-Plaats inbraakwerend hang- en sluitwerk, voorzien van het SKG-keurmerk.

-Sluit ramen en deuren goed af, draai ze op het nachtslot en berg de sleutels op.

-Maak gebruik van tijdschakelaars en installeer buitenverlichting met schemerschakeling.

-Snoei uw struiken in voor- en zijtuinen. Zorg dat inbrekers zich niet kunnen verschuilen.

-Maak afspraken met uw buren om een oogje in het zeil te houden.

Tref maatregelen tegen insluiping

Een inbreker komt een stuk moeilijker uw huis binnen als u alles afsluit als u weg gaat. Bent u thuis? Sluit dan openstaande ramen en deuren af van de vertrekken waarin u zich niet bevindt. Maak uw woning voor insluipers ‘onaantrekkelijk’. Een handtas, video-/foto-/audioapparatuur, smartphone of laptop in het zicht trekt de aandacht van een insluiper. Ook autosleutels die van buitenaf zichtbaar op het kastje in de hal liggen, kunnen maken dat een insluiper probeert binnen te komen.

112, daar pak je ook woninginbrekers mee

Ziet u een verdachte situatie, mensen die niet in uw wijk thuishoren en veel aandacht hebben voor woningen in de buurt? Bel dan direct de politie via 112. Liever een keer te veel dan te weinig! Let op het uiterlijk van de verdachte persoon en in welke richting deze vertrekt.

Noteer het merk, kenteken of bijzonderheden van het eventuele vervoermiddel.

Maak zo mogelijk foto’s van de verdachte(n) of het vervoermiddel. Maar bedenk: uw veiligheid staat voorop.

WhatsApp Buurtpreventie

Informeer buurtbewoners: bijvoorbeeld via de WhatsApp Buurtpreventie. Voor Tricht kan men zich aanmelden via de redactie van de Dorpskrant Tricht. Mail daarvoor naam, 06-nummer en adres naar redactie@dorpskranttricht.nl.