Jaargang 17, nummer 1
29 november 2018

Corsowagen zoekt versterking

TRICHT/BUURMALSEN - Donderdag 25 oktober hield de Stichting Corsowagen Buurmalsen-Tricht een evaluatieavond in basisschool De Malsenburg te Buurmalsen over het afgelopen corsoseizoen Er werd niet alleen terug maar ook naar de toekomst gekeken. Met name of er nog voldoende draagvlak, animo en mankracht is om ook volgend jaar weer een corsowagen te kunnen bouwen. Het bestuur ziet namelijk een afname van het aantal vrijwilligers, met name bij de oudere generatie die door hun leeftijd en daarbij gepaard gaande gezondheidskwaaltjes kunnen gaan afhaken of in mindere mate kunnen bijdragen in hun werkzaamheden. Ook bij de jeugd is verminderde interesse om het een heel corsoseizoen vol te houden. Hierdoor ontstaat er een tekort aan handjes en een corsowagen bouwen doe je juist samen met de inzet van vele enthousiaste handjes.

Er is een relatief jonge las-/constructieploeg en deze kan de ondersteuning van creatieve mensen (lassers/constructeurs) gebruiken die het leuk vinden om deze ploeg jonge mensen te ondersteunen bij het maken van het geraamte van een fruitcorsowagen. Maar ook zoekt het bestuurd enthousiaste creatieve mensen die het leuk vinden om juist in de zomermaanden te komen hobbyen en mee gaan knutselen, verven, plakken aan een fruitcorsowagen.

Wie meer wil weten kan contact opnemen met bestuurslid Tom van Buuren uit Tricht: 06-46888615. E-mail: info@corsobuurmalsentricht.nl.