Jaargang 17, nummer 1
29 november 2018

Dorpsquiz Geldermalsen: een geweldige avond!

DORPSHUIS - Op zaterdagavond 13 oktober vond de eerste Dorpsquiz Geldermalsen plaats. Vanuit ons Dorpshuis Tricht deed het team ‘DorpeLinge’ mee. Een verzameling Trichtenaren, waarvan de meesten actief zijn in het Dorpshuis, aangevuld met enthousiastelingen uit Enspijk en Geldermalsen. We hadden allemaal wat te eten meegebracht. We begonnen dan ook met een smakelijke en gevarieerde maaltijd.

Om 18:00 uur konden we de vragen en opdrachten op gaan halen in de Beurs, 57 pagina’s met de meest uiteenlopende vragen. We hadden tot 23:00 uur de tijd om alle antwoorden te vinden. Ook waren er 3 opdrachten op locatie: bij het voetbalveld van GVV, in de bibliotheek in de Pluk en in de Beurs zelf. Een vierde opdracht was het bakken van een taart waarin fruit uit de Betuwe verwerkt moest worden. Verder moesten we ook een aantal selfies maken, waaronder één met zoveel mogelijk huisdieren en één met waterpistolen.

De verschillende categorieën vragen en de opdrachten werden onder de 16 leden verdeeld en we gingen aan de slag. Onze meegenomen laptops, tablets en telefoons kwamen goed van pas. Allerlei hulplijnen werden ingeroepen, bijvoorbeeld om te achterhalen wat de bijnaam was van de man die op de Badweg woonde en konijnenvellen rond zijn huis had hangen. In de categorie muziek waren stukjes tekst van verschillende liedjes rechtstreeks vertaald in een andere taal en moest je de juiste titel van het liedje vinden. Er stond zelfs een stukje Russisch in, en ook hiervoor vonden we een dorpsgenoot die begreep om welk liedje het ging.

Rond 22:30 besloten we dat we echt niet meer gingen achterhalen welke Jannetje in 1953 geld als confetti rondstrooide en ging een afvaardiging van het team de antwoorden en de overheerlijke taart inleveren bij de organisatie. Daar waren we mooi op tijd, want na ons kwam nog een hele stoet andere teams.

Op 8 november werd de uitslag bekend gemaakt. Van de 27 deelnemende teams zijn we op de gedeelde vierde plaats geëindigd. Een uitstekend resultaat, en een gezellige avond hebben we sowieso ‘gewonnen’. Aan de volgende dorpsquiz doen we zeker weer mee!

Yvonne Buck.